Hamilton Raikkönen előtt Valenciában

Vágólapra másolva!
A McLaren Mercedes újdonsült versenyzője, Lewis Hamilton végzett az élen az eheti tesztek zárónapján Valenciában. A brit sofőr Kimi Raikkönent taszította le a képzeletbeli trónról, aki tovább folytatta az ismerkedést az új Ferrarival.
Vágólapra másolva!

Hamilton először ült autóba azóta, hogy az elmúlt héten csúnyán összetörte a McLarent Valenciában. A brit versenyző a wokingiak egyik új autójával dolgozott, és a hét legjobb eredményét megfutva az élen zárta az eheti tesztprogramot.

A GP2-es bajnok mögött a Ferrari új szerzeménye, Kimi Raikkönen végzett, akik mindketten 112 kört teljesítettek. A finn pilóta hat tizeddel maradt alul Hamiltonnal szemben, miközben tovább folytatta az F2007-es tesztelését a spanyol ringen.

Hamilton márkatársa, Pedro de la Rosa miatt egy alkalommal előkerült a piros zászló, mikor a McLaren motorprobléma miatt megállt alatta.

A BMW Sauber versenyistálló a McLarenhez és a Renault-hoz hasonlóan két versenyzővel volt jelen a mai nap Valenciában, ugyanis Robert Kubica mellett a csapat tesztelője, Sebastian Vettel is pályára gördült az F1.07-essel. Kettejük közül a lengyel Kubica volt a gyorsabb 57 megtett körét követően.

A Renault színeiben versenyző Giancarlo Fisichella és Hekki Kovalainen sikeresen befejezte a francia gárda eheti tesztprogramját. A két versenyző délelőtt hosszú etapokat teljesített, míg délután az R27-es beállításain dolgozott.

"Nem volt egyszerű teljesítenünk eheti testprogramunkat, mert az időjárás a vártnál rosszabb volt, de végül sikerült fejlődést elérnünk, és elértük céljainkat. Eredményesen leteszteltük az új csomagot, optimalizáltunk a megbízhatóságán, ami kulcsfontosságú az év ezen szakaszában" - mondta a Renault tesztmérnöke, Christian Silk. "Elégedettek vagyunk az eredményekkel, és már alig várjuk, hogy tovább folytathassuk a munkát Jerezben."

A Red Bull továbbra is gyengélkedik. Mark Webber mindössze csak 23 kört tudott megtenni a Newey-féle RB3-as modellel, és a lista hátsó traktusában végzett. Egyedül csak Jenson Buttont tudta megelőzni, aki a Hondával majd két teljes másodpercet kapott a tempót diktáló Hamiltontól.

Teszteredmények - Valencia - Péntek:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör1. Hamilton McLaren-Mercedes (B) 1:11.119 1122. Raikkonen Ferrari (B) 1:11.855 1123. Kubica BMW-Sauber (B) 1:12.242 574. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:12.455 645. Fisichella Renault (B) 1:12.572 966. Vettel BMW-Sauber (B) 1:12.675 737. Kovalainen Renault (B) 1:12.679 988. Webber Red Bull-Renault (B) 1:12.776 239. Button Honda (B) 1:12.995 89

Az eredmények nem hivatalosak

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!