Vettel: kettős fronton is helyt kell állnom

Vágólapra másolva!
A tavalyi év egyik legnagyobb felfedezettje kétségtelenül Sebastian Vettel volt. A fiatal német idén a BMW Sauber tesztpilótája lesz, de emellett a Renault Világszériában is elindul, véleménye szerint nem lesz probléma ebből a kettős terhelésből.
Vágólapra másolva!

A tavalyi szezon végén visszavonuló Michael Schumacher utódjának kikiáltott Vettel 2007-ben a BMW tesztpilótája lesz, így péntekenként az F1-es mezőnnyel fog körözni.

A fiatal tehetség azonban a fennmaradó napokon sem fog unatkozni, hiszen rajthoz áll a Renault-World elnevezésű sorozatban is. A Carlin csapat pilótája tudja, hogy nem lesz könnyű helytállnia mindkét fronton, de bízik benne, hogy ez sikerülni fog neki.

"Nem hiszem, hogy ez probléma lenne"- nyilatkozta Vettel. "Tavaly már megszoktam, hogy péntekenként a Forma-1-ben tesztelek. Sajnos a FIA idén korlátozta ezt a lehetőséget a csapatok számára, így én is kevesebbet autózhatok majd."

"De pont ezért jön kapóra a Renault-széria. Természetesen van különbség a két autó közt, de nem akkora, mint mondjuk a GP2-esekhez képest."

Az ifjú titán a Forma-3-as sorozatból a Renault Világszériába való igazolást jelentős lépésnek tartja. "Az autók sokkal nagyobbak, mint a Forma-3-ban, sőt nagyobbak, mint a Forma-1-ben. Slick gumikon versenyzünk, és hatalmas élmény minden futam. Az autókban nincs telemetriás rendszer, de már izgatottan várom a szezont"- fejezte be a 19 éves tehetség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről