Wurz: nem csak a gázt kell nyomnom

Vágólapra másolva!
Alex Wurz többéves tesztpilótai kitérő után idén versenyzőként tér vissza a Forma-1-be, aminek természetesen nagyon örül a rutinos osztrák is, de tudja, nehéz feladata lesz, hiszen a Williamsnél nem csak arra kell figyelnie, hogy minél gyorsabb legyen.
Vágólapra másolva!

Wurz három évet húzott le versenyzőként a legjobbak közt, majd hat éven keresztül volt tesztpilóta. Idén azonban a Williams istálló színeiben újra visszatér a száguldó cirkuszba. A tavaly mérhetetlenül gyenge szezont produkáló alakulat ma leplezi le új autóját, és a Williams-Toyota FW29-essel szemben nagyok az elvárások.

Az osztrák versenyző is bízik egy jobb szezonban, de realitásérzékét nem vesztette el, és nem álmodozik győzelmekről. Wurz azonban a rendszeres pontszerzést elérhetőnek tartja, és szerinte kis szerencsével akár egy-két dobogós helyezés is elcsíphető. A csapat felemelkedése azonban nem lehet kétséges: az új motor, az új mérnökök és az új főszponzor segítségével a Williamsnek meg kell újulnia.

"A technikai stábunk a kulcspozíciókban a Ferrari, a McLaren és a Renault korábbi szakembereivel erősödött, ez mindenképpen óriási lökést adhat"- kezdte a 32 éves osztrák. "Az állóképességünkön mindenképpen javítanunk kell, hiszen ez tavaly nagyon gyatra volt, ami óriási hátrányt jelentett számunkra. A teszteken is elsősorban erre koncentrálunk."

"Idén nem csak arra kell figyelnem, hogy tövig nyomjam a gázt, és a Williams istállót elmozdítsam a tavaly elért igencsak szerény nyolcadik helyről, de segítenem kell a gárdát a fejlesztésekben is, ahol a tapasztalatomra nagy szükség lesz. Hiba nélkül kell versenyeznem, és akkor a számunkra oly fontos világbajnoki pontok is jönni fognak."

Az idei év egyik legnagyobb kérdése az lesz, hogy a csapatok hogyan tudnak majd átállni az egyedüli gumiszállító Bridgestone-ra. A Williams már az elmúlt évben is a japánok termékeit használta, de Wurz szerint ez nem jelent majd különösebb előnyt számukra: "Nem leszünk kedvezőbb helyzetben, mint a többiek. Ugyan mi már tavaly is Bridgestone-nal mentünk, de most mindenkinek teljesen új keverékeket kell megszoknia"- fejezte be az osztrák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről