A Williams péntekenként beveti Nakajimát

Vágólapra másolva!
A Williams istálló vezetősége hivatalosan is megerősítette, a japán nemzetiségű Kazuki Nakajima is pályára gördülhet majd az idei évben a versenyek pénteki szabadedzésein, mikor GP2-es kötelezettségei azt megengedik.
Vágólapra másolva!

Az egykori Forma-1-es versenyző, Satoru Nakajima sarja a tavalyi év végén csatlakozott a Williams istállóhoz, mint tesztpilóta. A fiatal japán tehetség az elmúlt hetekben igen intenzíven tesztelt a csapat színeiben, ami már sejtette, hogy a grove-i bázisú alakulat komoly feladatot szán neki a 2007-es idényben.

A gárda vezetősége az új autó tegnapi bemutatóján megerősítette, Nakajima lehetőséget kap arra, hogy néhány pénteki szabadedzésen kipróbálhassa magát a csapat színeiben, akár már a szezonnyitón Ausztráliában.

"Néhány versenyen lehetőséget biztosítunk Kazuki számára" - mondta a csapat technikai igazgatója, Sam Michael az FW29-es pénteki bemutatóján. "Van egy programunk számára, így néhány pénteki tréningen ő vezetheti az egyik autót a versenyeken, de mivel közben a GP2-ben is versenyez, csak akkor dolgozhat nálunk, ha éppen nincsen versenye."

"Azt hiszem hét futam lesz az év során, mikor pályára gördülhet a pénteki szabadedzéseken, ahol felváltva veszi majd át a volánt Alextől és Nicótól. Azt hogy a reggeli vagy a délutáni edzésen küldjük-e pályára, az időjárás fogja eldönteni."

Bár kimagasló eredményt eddig nem ért el, a Williams teljes mértékben meg van elégedve a fiatal tehetség teszteken nyújtott teljesítményével, így a vezetőség biztos benne, hogy Kazuki minden tekintetben hozni fogja majd az elvárásokat az idei esztendőben.

"Kazuki fantasztikus munkát végzett" - folytatta Michael. "Igen figyelemreméltó, különösen egy ilyen fiatal fickótól, mint ő. Első tesztnapján máris 450 km-t teljesített, míg második nap megismételte ezt. Remekül ment, elégedettek vagyunk. Ugyanolyan köridőket ment a nap végén, mint a nap közepén. Természetesen az első harminc körben szokta az autót és folyamatosan javult a teljesítménye, majd beállt egy szintre, ahonnan nem mozdult. Már most két teljes versenytávot teljesített, boxkiállásokkal. Januárban ismét autóba ült és az utolsó nap 630 km-t teljesített Jerezben."

"Még az aktív versenyzők közül is nehéz lenne olyat találni, aki képes lenne erre. A nyaka olyan, mint a kőszikla, soha semmire nem panaszkodott. Fiatal még, a tanulási fázisban van, még nem törte össze az autót, gyors és egyenletes. Lenyűgözött, hiszen egy ilyen fiatal versenyzőtől ez kiváló eredmény" - áradozott a Williams szakembere a japán versenyzőről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről