Raikkönen: Jó formában van a Ferrari

Vágólapra másolva!
Kimi Raikkönen figyelmeztetett, hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni a teszteken elért eredményekből, azonban úgy gondolja, hogy a Ferrari jó formában kezdheti meg a 2007-es idényt.
Vágólapra másolva!

A téli teszteken látottak alapján úgy tűnik, hogy a Ferrari és a McLaren a két legesélyesebb az idei évben a bajnoki cím megszerzésére. Az olaszok újdonsült versenyzője, Kimi Raikkönen meg van elégedve az eddigiekkel, azonban óvatosan áll a 2007-es szezon előtt.

"Egészen addig semmit nem lehet mondani, míg a Ferrari nem kapja meg végső csomagját, és nem próbáljuk ki magunkat más pályákon" - mondta Raikkönen a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. "Ahhoz, hogy nyerj, mindennek a helyén kell lennie. Saját magam és a csapat miatt is nyerni szeretnék. Nem érzek extra nyomást magamon, mindössze csak jól szeretnék szerepelni az idei esztendőben."

Raikkönen munkáját a tegnapi nap a helyszínről követte figyelemmel a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher, aki az idei évben a finn versenyző munkáját hivatott megkönnyíteni.

"Váltottunk néhány mondatot, de nem volt sok időnk, hiszen sokat ültem az autóban és köröztem a pályán" - folytatta Kimi. "Nem is tudtam róla, hogy ellátogat a tesztre. Legutóbb az új autó bemutatóján találkoztam vele, de akkor még nem vezettem a Ferrarit."

A finn pilóta azt is bevallotta, mikor leigazolt a Ferrarihoz, még nem tudta, hogy Michael az év végén visszavonul. Raikkönen hangsúlyozta, akkor is csatlakozott volna az olaszokhoz, ha a német versenyző mellett kellett volna indulnia 2007-ben.

"Soha nem voltam olyan pozícióban, hogy eldöntsem, ki legyen a csapattársam. Soha nem kérdeztem meg egyik csapatomtól sem, hogy ki lesz a márkatársam a jövőben" - magyarázta Kimi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!