Bridgestone döntött gumikérdésben

Vágólapra másolva!
A Bridgestone döntött gumikérdésben, és a héten megrendezett barcelonai tesztprogramot követően bejelentette, hogy keményebb összetételű abroncsait bocsátja a csapatok rendelkezésére az első három tengerentúli versenyen.
Vágólapra másolva!

A japán gumigyártó nagyvállalat elégedett volt a keményebb összetételű abroncsok megbízhatóságával, és tartósságával, éppen ezért úgy döntött, hogy ezekkel a gumikkal kezdi meg az idei évet.

"Úgy ítéltük meg, hogy a keményebb összetételű abroncsok lesznek azok, amelyek optimális tapadást biztosítanak majd a csapatok számára az első versenyeken, és tartósságuk is megfelelő lesz" - mondta Kees van der Grint, a Bridgestone Motorsport egyik főmérnöke.

"A csapatok adatai alapján egyértelművé vált, hogy a hosszú etapok alatt is elfogadható a kemény specifikációjú gumik kopása. Jó látni, hogy ezekkel az abroncsokkal akár az etapok végén is képesek gyors köröket futni a csapatok" - folytatta a szakember, aki szerint az elmúlt hónapokban megrendezett tesztek bebizonyították, hogy termékskálájuk elég széles ahhoz, hogy egész évben megfelelő gumikkal láthassák el partnereiket.

"Az eddigi teszteken látottak alapján nincs okunk arra, hogy változtassunk termékskálánkon, hiszen eddig is, és a jövőben is megfelelő gumikkal látjuk majd el a csapatokat. Úgy gondoljuk, jó munkát végeztünk a téli időszak alatt, és abroncsaink jól teljesítenek. Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ennél sokkal melegebb helyszínek is lesznek, ahol szintén jól kell muzsikálniuk a gumiknak."

A tesztek a jövő héten Bahreinben folytatódnak, ahol a csapatok először tesztelhetnek melegebb időjárás mellett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről