Hamilton: A Ferrari lesz a McLaren ellenfele

Vágólapra másolva!
A GP2 tavalyi világbajnoka, a McLaren Mercedes újdonsült pilótája, Lewis Hamilton szerint csapata és a Ferrari között fog eldőlni a bajnoki cím sorsa az idei évbe n.
Vágólapra másolva!

A téli tesztek holnap befejeződnek, így a március 18-i szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig a találgatásoké a főszerep. Az eddigi eredmények alapján nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy a Ferrari és a McLaren a két legesélyesebb a 2007-es idényben, és a hosszú etapokon az olaszok vannak előnyben.

"Véleményem szerint nem állíthatjuk azt, hogy a Ferrari a leggyorsabb csapat" - mondta Hamilton. "Néhány teszten mi voltunk a gyorsabbak, ám ezen a héten egyértelművé vált, hogy a Ferrari roppant erős. Úgy gondolom, mindenki más programon van, nem tudjuk, ki mennyi üzemanyaggal fut, így lehetetlen megmondani, ki a leggyorsabb. Azonban az eddigi eredmények alapján úgy vélem, hogy a Ferrari és a McLaren a két legesélyesebb a bajnoki címre."

A brit versenyző a nem egészen három hét múlva megrendezésre kerülő szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon mutatkozik be a királykategóriában. Miután az elmúlt hónapokat kemény készüléssel töltötte, hogy ne maradjon alul világbajnok csapattársával, Fernando Alonsóval szemben, már alig várja, hogy rajthoz állhasson Melbourne-ben.

"Hosszú ideje készülök, így már alig várom, hogy megkezdhessem az első versenyem. Magabiztos vagyok, az autó és a motor sokkal jobb, mint tavaly. Roppant erős a csomagunk. Majd meglátjuk, mit hoz az első futam. A Williams távol tesztel a többiektől, így azt még nem tudhatjuk, ők mire lesznek képesek."

"Nem gondolom, hogy bárki is megmutatta volna valódi teljesítményét. Jó pozícióban vagyunk, de még sok munka vár ránk, hogy folyamatos fejlődést tudjunk elérni a szezon során" - tette hozzá Hamilton.

Arra a kérdésre, hogy képesnek tartja-e magát a győzelemre az idei évben, a színes bőrű versenyző a következőket válaszolta: "Nehéz ezt most megmondani. A teszt az egy dolog, a versenyzés teljesen más. Amíg nem teljesítem első versenyem, nem tudhatom, mire számíthatok. Már alig várom, hogy megérkezzem Ausztráliába. Még soha nem jártam Melbourne-ben, ahol életem első Forma-1-es versenyét teljesíthetem."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!