Cseh Köztársaság
ÉLŐ
Törökország
Grúzia
ÉLŐ
Portugália
Vágólapra másolva!
Azt követően, hogy a Honda a hét elején bemutatta forradalmian új "zöld" festését, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei bejelentették, tovább csúszik a környezetbarát technológiák bevezetése a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Nem egészen egy nappal azután, hogy a Honda nagyszabású környezetvédelmi kampányba kezdett, a FIA Világtanács keddi ülésén úgy határozott, az eredeti tervekkel ellentétben, egy évvel később, csak 2011-ben vezeti be a hőtároló rendszereket a Forma-1-ben.

A döntés hátterében az állhat, hogy az irányító testület egészen 2010-ig befagyasztotta a motorokat, így komplikált lett volna úgy átépíteni az egységeket, hogy azokhoz ne nyúljanak hozzá komolyabban.

A FIA azt tervezi, hogy 2011-ben bevezetésre kerülhetnek a turbófeltöltéses, üzemanyagfolyás szabályzós, közvetlen befecskendezésű bio üzemanyaggal hajtott motorok a királykategóriában. A szövetség továbbá azt tervezi, hogy az autókat teljesen megszabadítja a versenyzést segítő elektronikától.

A FIA célja ezzel pedig nem más, mint az, hogy közelebb hozza a Forma-1-ben alkalmazott technológiát a közúti autókéhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről