Nakadzsima tesztelhet, van der Garde tovább várhat

Vágólapra másolva!
A Williams istálló szerdán bejelentette, hogy a pénteki szabadedzéseken a japán Kazuki Nakadzsima vezeti az egyik autót. A Spykeres Giedo van der Gardének ugyanakkor még várnia kell a bemutatkozással, hiszen a holland nem kapta meg a szuperlicencet.
Vágólapra másolva!

Nakadzsimának a héten GP2-es csapata, a DAMS színeiben kellett volna tesztelnie a Paul Ricardon, de az utolsó pillanatban mégis le kellett mondania a gyakorlásról.

Mindezt a DAMS istálló tudatta közleményében: "Az utolsó pillanatban érkezett a Williams istálló hívása, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon szabadedzésein számítanak Kazuki szolgálataira."

"A DAMS csapat nevében minden jót kívánunk Kazuki Nakadzsimának pályafutása első Forma-1-es hétvégéjéhez"- állt a nyilatkozatban.

Nincs ilyen szerencsés helyzetben a Spyker tesztelője, Giedo van der Garde, akit minden bizonnyal bevetett volna a csapat pénteken, de ezt nem teheti meg, mert a holland egyelőre nem kapta meg a szuperlicencet a FIA-tól.

A lelátóra száműzött hollandot minden bizonnyal Markus Winkelhock helyttesíti majd. Az viszont egészen biztos, hogy az idei második versenyen, Malajziában egy hazai pilóta, Fairuz Fauzy fog körözni pénteken az egyik Spykerrel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!