Négy tükörrel tesztelt a McLaren Mercedes

Vágólapra másolva!
A tavalyi évben még csak a Ferrari variált a visszapillantó tükrök újfajta elrendezésével, az idei évben többen is követték az olaszok példáját, és újfajta megoldásokkal kísérleteznek. Most a McLaren is beállt a sorba, négy tükröt szerelt autójára.
Vágólapra másolva!

Az eheti tesztek második napján a McLaren szolgáltatta a szenzációt Sepangban, ugyanis Lewis Hamilton versenyautóján nem kevesebb, mint négy visszapillantó tükör kapott helyet, mely azt bizonyítja, hogy a wokingi alakulat is beállt azok táborába, akik elkezdtek kísérletezni a tükrökkel.

Elsőként a Ferrari helyezte ki oldalra visszapillantó tükreit még a tavalyi év elején, mellyel az volt a célja, hogy az első kerekek felett elsuhanó "piszkos" levegő útjába tegye a tükröket, ahol aerodinamikai szempontból nem sok vizet zavarnak.

Az olaszok koncepcióját idén a Renault, a Red Bull, illetve annak fiókcsapata, a Toro Rosso is követte, így nem meglepő, hogy beállt a sorba a McLaren. A wokingi alakulat a mai nap egy négy tükörrel felszerelt autóval gördült pályára, hogy megnézze, milyen előnyökkel jár az új - Ferrari által kigondolt - elrendezés a régivel szemben.

Érdekes megjegyezni, hogy miközben a McLaren már az új tükröket teszteli, a Red Bull visszatért a tavalyi évben is használt elrendezésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!