Massa: Nem szabad alábecsülnünk a többieket

Vágólapra másolva!
A szezonnyitón Felipe Massa javított a legtöbbet a rajthelyezésén, hiszen a mezőny végéről indulva a hatodik helyet csípte el. Ez a Ferrari kimagasló potenciálját is bizonyítja, de a brazil szerint csapatának nem szabad alábecsülnie az ellenfeleket.
Vágólapra másolva!

A Ferrari kimagasló teljesítményét látva sokan már szuperlatívuszokban beszéltek a vörösökről, Robert Kubica például egyenesen úgy nyilatkozott, hogy szerinte az olasz istálló egy másik bolygón van.


A Ferrari pilótája, Felipe Massa azonban nem ért egyet az ilyen és ehhez hasonló véleményekkel: "Mindannyian ugyanazon a bolygón vagyunk! Csak annyit mondhatok, hogy erősek és gyorsak vagyunk, de a versenyekre nekünk is ugyanolyan keményen kell készülnünk, mint a többieknek."

"Ráadásul a McLaren-t hihetetlenül nehéz megverni, és a BMW is nagyon jó benyomást keltett Melbourne-ben"- folytatta a brazil, aki a múlt héten már a következő verseny helyszínén, Sepangban tesztelt csapatával.

A Ferrari elsősorban beállításai optimalizálásra és a gumiválasztásra koncentrált a maláj tréningen, míg legnagyobb riválisa, a McLaren-Mercedes új fejlesztéseket is bevetett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Ferrari ráült volna a babérjaira, és Massa nem is tart attól, hogy hátrányba kerülnének a hétvégi versenyen.

"Pontosan nem tudom, hogy a többiek mivel próbálkoztak az elmúlt napokban, de biztos vagyok benne, hogy mi Melbourne-höz hasonlóan erősek leszünk"- folytatta bizakodóan a 26. születésnapját április végén ünneplő klasszis.

"Jelenleg az autó állóképessége is rendben van és én is jó kondiban vagyok. A teszt alatt a negyven fokos hőségben sok kört tettem meg és semmi probléma nem volt, úgyhogy szerintem nem lesznek nehézségeink."

A maláj tesztet megelőzően egyébként Massa már különleges módon trenírozta magát: "Brazília középső részén, ahol óriási a hőség, remekül tudtam készülni a következő futamra, hiszen a körülmények nagyon hasonlóak"- fejezte be a szezonnyitón motorprobléma miatt nehéz helyzetbe kerülő Massa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről