Wurz szerint Hamilton nem tudja felhúzni Alonsót

Vágólapra másolva!
A Williams csapat versenyzője, Alexander Wurz korábban éveken keresztül dolgozott a McLaren-Mercedesnél tesztpilótaként, ám a jelenlegi párost már nem ismerhette testközelből, ennek ellenére is véleményt formált az ezüstnyilak sofőrjeiről.
Vágólapra másolva!

Wurz szerint a kétszeres világbajnok Fernando Alonsónak nem kell a szuperújonc Lewis Hamiltontól tartania, még akkor sem, ha a fiatal brit már többször jobbnak bizonyult a spanyolnál.

Hogy ilyen esetet idézzünk fel, nem kell messzire visszatekintenünk, elég a legutóbbi, a Bahreini Nagydíj eredménysorát átfutni. Hamilton már az időmérőn gyorsabb volt, mint címvédő csapattársa, de Alonso a versenyen sem tudott revansot venni az ifjoncon, Hamilton második, Alonso csak ötödik lett.

Emellett Hamilton lett a Forma-1 minden idők legsikeresebben bemutatkozó újonca, hiszen első három versenyén mindig dobogós volt. Ezek után a sajtó szinte csak a fekete bőrű fiúval foglalkozik, és a kétszeres világbajnokról olykor tudomást sem vesz.

Ezek mind olyan kisebb-nagyobb dolgok, amin bárki felbosszanthatná magát, ám Alonso akkor hibázna legnagyobbat, ha ő is begurulna. Wurz szerint erre nem kerül sor, és a spanyol nem lesz ideges amiatt, hogy zöldfülű csapattársa csak nem akar lemaradni mögötte.

"Biztos vagyok benne, hogy Fernando kétszeres világbajnokként elég erős személyiség, így nem fog kétségbe esni, de erre nincs is oka, hiszen korábban legyőzte a verhetetlennek hitt Schumachert is"- érvelt az osztrák.

A mezőny május közepén Barcelonában esik egymásnak, ami Alonsónak hazai pálya lesz, így ott még nagyobb lesz rajta a nyomás, de az osztrák tudni véli, hogy a McLaren képes kezelni ezt a helyzetet is, és nem hagyja összeroppanni klasszisát.

Ugyanakkor Wurz szerint Hamiltonnak még rengeteget kell tennie azért, hogy egy lapon említsék Alonsóval: "Lewisnak még sokat kell tanulnia. Nagyon jól kezdett a Forma-1-ben, de úgy gondolom, hogy egy nagyon hosszú út elején tart, és az még odébb van, amikor Alonsóhoz hasonlóan ő is bajnok lesz"- fejezte be prédikációját Wurz.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!