Kár csodát várni a Toyotánál

Vágólapra másolva!
A Toyota évek óta szinte egy helyben toporog. A japán csapat idén is gyengén startolt, és bár a csapat megkezdte a vezetősége átszervezését, és Ralf Schumacher jól szerepelt a barcelonai teszt első napján, a német mégsem vár rohamos javulást.
Vágólapra másolva!

Mint arról már korábban beszámoltunk, a jelenlegi csapatvezető, Tsutomu Tomita június végén átadja a helyét honfitársának, Tadashi Yamashimának. A vezetőség az újítástól új lendületet is vár.

Schumacher azonban nem tart tőle, hogy egy csapásra megváltozna minden a Toyotánál: "A nyárra várunk több fejlesztést is, azok segítségével előrébb léphetünk"- nyilatkozta visszafogottan a német az autosport.com-nak.

Az idén eddig egyetlen pontot szerző Ralf biztos benne, hogy a csapat élén történt változásnak lesz hatása, de hogy ez eredményekben is megmutatkozzon, ahhoz természetesen idő kell: "Nem meglepetés, ami történt. Yamashima kicsit rámenősebb, talán az Amerikában eltöltött évei miatt. De hogy ez valóban hatással lesz-e a gárda stílusára, ezt egyelőre nem tudom megmondani."

Az ifjabbik Schumacher hétfőn, a barcelonai teszt első napján autóba ült, és a negyedik legjobb köridőt produkálta. A gyakorláson a mezőny összes csapata rész vesz, ám a német pilóta ennek ellenére sem tulajdonít nagy jelentőséget a helyezésének.

"Kipróbáltunk néhány aerodinamikai alkatrészt, amikkel összességében elégedettek lehetünk. Néhány olyan beállítást is találtunk, amelyek megkönnyítették a munkámat, aminek örülök"- értékelte a tesztet Ralf, aki a szezon első három versenye után mindig arra panaszkodott, hogy az autó nem fekszik a vezetési stílusának.

"A köridőket tekintve viszont körülbelül ugyanott tartunk, mint ahol eddig is"- tett még hozzá a 32 éves pilóta, akinek szavait az is alátámasztja, hogy a teszt második napján csapattársa, Jarno Trulli már csak a hetedik helyet szerezte meg az eső miatt megrövidített tréningen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!