Vágólapra másolva!
Az idény első három futamán remeklő BMW kissé visszafogottan kezdett Spanyolországban, de a németek ennek nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget, Heidfeld például biztos benne, hogy továbbra is ők a harmadik legjobb csapat a mezőnyben.
Vágólapra másolva!

A BMW Sauber új első légterelőt is bevetett a pénteki edzéseken, ám ezt a versenyen még nem használja majd a csapat, mivel az alkatrész további tesztekre szorul.

Nick Heidfeld délután a nyolcadik leggyorsabb köridőt produkálta: "Mindkét edzés nagyon fontos volt számomra a mai napon. A múlt héten ugyan teszteltünk itt, de akkor egyszerűen nem tudtam összevetni a gumikeverékeket, hiszen akkor többnyire vizes pályán körözhettünk."

"Ma viszont minden rendben volt, és az új első szárny is remekül bevált"- folytatta a harmincadik születésnapját csütörtökön ünneplő német. "Úgy gondolom, a mai eredményeink nem tükrözik hűen, hogy valójában mennyire vagyunk versenyképesek."

"Az átépített szakasz körről-körre változott, hiszen ott még nagyon új az aszfalt. Ez egy kicsit megnehezíti a dolgunkat, de örülök a módosításnak, mert így sokkal biztonságosabb lett a pálya"- fejezte be Heidfeld.

Robert Kubica délután csak a 11. helyet szerezet meg, de csapattársához hasonlóan ezzel a lengyel sem foglalkozott: "Most mások voltak a körülmények, mint amikor a múlt héten itt gyakoroltunk. Az autó egyensúlya kicsit más volt ma, mint néhány napja és túlkormányozottsággal is küzdöttem. Az adatokat kielemezve azonban egészen biztosan megtaláljuk a jó egyensúlyt a holnapi napra."

"Az új első légterelőt délelőtt használtuk először, majd a második edzésen is mentünk vele néhány kört. Valamivel jobb volt tőle az autó, de még többet kell tesztelnünk vele, hogy bevethessük téthelyzetben is"- értékelt Kubica.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről