Kubica elhagyta a kórházat

Vágólapra másolva!
Robert Kubica hétfőn saját lábán elhagyta a kórházat. Mint ismeretes, a lengyel versenyző a vasárnapi Kanadai Nagydíjon óriásit bukott, miután autójának első kereke hozzáért Jarno Trulli Toyotájának hátsó kerekéhez, melynek következtében Kubica kirepült a pályáról, egyenesen a betonfalnak.
Vágólapra másolva!

Bár az ütközés óriásinak tűnt, a versenyző elmondása szerint majdnem mindenre emlékszik a balesetből, és orvosai szerint "csak" egy bokaficamot, és egy enyhébb agyrázkódást szenvedett. Ezért a kórházat már hétfőn elhagyhatta.

"Amint látják, jól vagyok, és remélem, hogy versenyezhetek Indianapolisban, természetesen csak akkor, ha az orvosaim is azt tanácsolják"- nyilatkozta a kórházból való távozás közben Kubica.

"Jól érzem magam, és szerencsémre a nagy baleset ellenére nem sérültem meg komolyabban" - tette még hozzá a 22 éves lengyel.

A BMW szóvivője ugyanakkor elmondta, hogy csütörtökön újabb orvosi vizsgálatoknak vetik alá Kubicát, és csak azután derül ki, hogy rajthoz állhat-e a hétvégi Amerikai Nagydíjon.

Ha a krakkói születésű pilóta mégis kihagyná az USA-beli nagydíjat, akkor helyettesítésre a csapat német tesztpilótáinak, Timo Glocknak vagy Sebastian Vettelnek vannak a legnagyobb esélyei.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről