Vettel higgadtan készül a hétvégére

Vágólapra másolva!
Miután csütörtökön a Nemzetközi Automobil-szövetség orvosi stábja úgy döntött, nem engedi rajthoz állni a Kanadában balesetet szenvedő Robert Kubicát, a BMW vezetősége a fiatal Sebastian Vettelt ültetette a lengyel helyére.
Vágólapra másolva!

A 19 éves teszt- és tartalékpilóta Forma-1-es versenyen korábban még nem szerepelt, így számára a hétvégén jön el a nagy pillanat, amikor bemutatkozhat a száguldó cirkuszban.

Fiatal életkora ellenére Vettel nem volt megilletődve a döntés kihirdetése után: "Most még nem vagyok ideges, hiszen minden előttem áll. Annak örülök, hogy pénteken egy teljes napom lesz arra, hogy megszokjam az autót. A többit pedig meglátjuk"- nyilatkozta a német.

A beugró szerepkörbe kerülő Vettel nem aggódik amiatt sem, hogy tapasztalatlansága miatt hátrányban lenne a többiekkel szemben: "Mindig elkísértem a csapatot a versenyekre, és megpróbáltam a lehető legtöbbet tanulni. Mindig hallgattam a csapat rádióját is, így tudom, hogyan dolgoznak a pilóták, és hogyan a mérnökök. Most már csak egy-két apróságot kell egyeztetnünk, hogy zavartalanul teljesíthessem a feladatomat."

"Egyébként nagyon meglepődtem, hiszen biztos voltam benne, hogy Robert vezethet, mert annak ellenére, hogy Kanadában nagyot esett, teljesen fitt volt már"- emlékezett vissza a döntés kihirdetésének pillanatára Vettel. "Persze azért ezzel a verzióval is számoltam, de nem gondoltam volna, hogy be is következik."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről