A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Öldöklés minden mennyiségben

Vágólapra másolva!
A héten bemutatásra kerülő négy film meglehetősen különbözik egymástól, de egyvalami közös bennük: mindegyikben sok vér folyik. Afganisztáni bombázás és kubai fogolytábor, pisztolyaikba szerelmes lövöldöző tinik, pokoli kisfiú és vérengző házvezetőnő a mozikban.
Vágólapra másolva!

Kedves Wendy!
Dear Wendy - 2005

Miről szól? Amerika egyik kisvárosában néhány kamasz fegyverklubot alakít, hogy egy elhagyott bánya mélyén lövöldözzenek imádott pisztolyaikkal. A felnőttekkel való összeütközés persze nem sokáig várat magára.

Ki a rendező? Lars von Trier forgatókönyvét Thomas Vinterberg - a Születésnap rendezője - valósította meg szenzációsan.

Kik a szereplők? A főszerepet a Billy Elliot-ból ismert Jamie Bell alakítja, a csapat többi tagja Mark Webber, Chris Owen, Michael Angarano és Alison Pill. Egy kis szerepben megjelenik Bill Pullman is.

Kinek ajánljuk? Ugye, hogy nem érkezik minden héten remek pszichológiai tiniwestern a mozikba? Most ragadjátok meg az alkalmat, hogy ilyet nézhettek!

Mit mondunk még a filmről? A Dogma-film műfaját kitaláló Thomas Vinterberg és Lars von Trier alkotói párosa ezúttal tinédzserek segítségével mond el egy történetet, amely egyszerre szól a felnövésről és a gyerekkorhoz való ragaszkodásról, a fegyverek fékezhetetlen pusztító erejéről, és arról, hogy mi történik azokkal, akik nem adják fel ideáljaikat.


Guantánamo
The Road to Guantanamo - 2006

Miről szól? Három pakisztáni származású angol fiú rosszkor tartózkodik a rossz helyen, és ezért nagy árat kell fizetniük: több mint két évet húznak le a guantánamói amerikai fogolytáborban, mielőtt vádemelés nélkül szabadon bocsátanák őket.

Ki a rendező? Michael Winterbottom (társrendező: Mat Whitecross), korunk egyik legsokszínűbb és legtermékenyebb rendezője, akinek a Welcome to Sarajevó-t, a Non-stop party arcok-at és a 9 dal-t is köszönhetjük.

Kik a szereplők? A történteket felelevenítő interjúkban a három fiú - Shafiq Rasul, Ruhel Ahmed és Asif Iqbal - szerepel, a rekonstruált pokoljárásban Riz Ahmed, Farhad Harun és Arfan Usman játssza őket.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki nem fél megtudni, mi folyik a világban.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el helyszíni tudósításunkat a Berlinaléról!


Az eltakarítónő
Keeping Mum - 2005

Miről szól? Walter Goodfellow egy angliai falucska szórakozott lelkésze, aki nem veszi észre, hogy családjában rosszul alakulnak a dolgok: felesége megcsalja, lánya nem megfelelő fiúkkal hetyeg, fiát csúfolják az iskolában. Hamarosan új házvezetőnő érkezik hozzájuk, aki rendhagyó módon segít a család problémáinak megoldásában.

Ki a rendező? Ez Niall Johnson harmadik filmje a Greville Lodge-i kísértet és a The Big Swap után.

Kik a szereplők? A lelkészt Rowan "Mr. Bean" Atkinson alakítja, felesége az angol úrinő megtestesülése, Kristin Scott Thomas. A furcsa módszerekkel dolgozó házvezetőnő Maggie "McGalagony" Smith.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik jól szórakoztak a Sírhely kilátással című fekete komédián.


Ómen
The Omen - 2006

Miről szól? A '76-os eredeti remake-jében Damien, a sátán gyermeke ismét gyilkolássza a népeket és ijesztgeti a mozilátogatókat.

Ki a rendező? John Moore, az Ellenséges terület és A Főnix útja rendezője.

Kik a szereplők? Damien apja szerepében Gregory Peck helyett a mandzsúriai jelöltet, Liev Schreibert láthatjuk, az anya a kalácsképű Julia Stiles (10 dolog, amit utálok benned, A Bourne-csapda). A kis ördögfióka a pályakezdő Seamus Davey-Fitzpatrick.

Kinek ajánljuk? Csak azoknak, akik elérhetetlen messzeségben laknak minden olyan videotékától, ahonnan kivehetnék az eredetit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!