A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Superman a franciák ellen

Vágólapra másolva!
Aki nem kedveli a piros gatyás, repkedő szuperhőst, választhat, hogy szexuálisan túlfűtött francia tiniket, egy bajusz körüli abszurd problémázást vagy számítógéppel animált kisállatokat akar nézni a moziban.
Vágólapra másolva!

Superman visszatér - Superman Returns - 2006

Miről szól? Superman öt évre távozott a Földről, és visszatérésekor azt tapasztalja, hogy az emberek megtanultak nélküle boldogulni, sőt, már szerelme, Lois Lane is továbblépett. A szuperhősnek mégis be kell vetnie képességeit, mert főellensége, Lex Luthor ördögi tervet forral az emberiség leigázására.
Ki a rendező? Bryan Singer, aki a Közönséges bűnözők-kel tette le a névjegyét, majd az X-Men első és második részével kedveskedett a képregényfigurák rajongóinak.
Kik a szereplők? Supermanként Brandon Routh debütál, aki már 190 centis magassága és baltával faragott állcsontja miatt is erre a szerepre született. Loist A vonzás szabályai-ban feltűnt Kate Bosworth alakítja, Lex Luthor a lekopaszított Kevin Spacey.
Kinek ajánljuk? A giccsbe hajlóan látványos és érzelmes szuperhősfilmektől sem visszariadó képregénymániásoknak.
Mit mondunk még a filmről? Az ötödik Superman-film úgy álmodja vászonra a világ első szuperhősét, hogy az unalomig ismételt sztori végre élvezhetővé válik. A Superman visszatér a halandóságával szembesülő isten küzdelmét mutatja be, miközben tisztában marad azzal is, hogy Superman nem több egy popikonnál, ahol már régen nem az eredetiség a fontos.
Mit mond az alkotó? Az interjúban Singer elmondja, hogy a film története egy texasi hotelszobában kezdődött, mesél a titkos Brando-felvételekről, amelyekhez hozzájutott, és végül még azt is megtudjuk, hogy miért kényelmes viselet a Superman-ruha a hideg forgatási napokon.

A bajusz - La Moustache - 2005

Miről szól? Marc megkérdezi kedvesét, Agnest, hogy mit szólna hozzá, ha leborotválná a bajuszát. Mivel Agnes nem tiltakozik, Marc megszabadul a szőrpamacstól, de utána furcsa dologra lesz figyelmes: a környezetében élők mind úgy tesznek, mintha soha nem is lett volna bajsza.
Ki a rendező? Emmanuel Carrere, aki saját regényét filmesítette meg.
Kik a szereplők? Marcot Vincent Lindon alakítja, akit számos francia filmben láthattunk már, többek közt Az anyósom-ban, ahol anyósába, Catherine Deneuve-be szeretett bele. Az Agnest játszó Emmanuelle Devosszal idén már harmadszor találkozunk: a Ha te nem lennél-ben és a Halálos szívdobbanás-ban is szerepelt.
Kinek ajánljuk? Franciás, groteszk, ironikus és nincs megfejtés - ha ez így jól hangzik, irány a mozi!

Hidegzuhany - Douches Froides - 2005

Miről szól? A szegény családban élő Mickaelnek két szerelme van: a dzsúdó és barátnője, Vanessa. Amikor a dzsúdócsapat szponzorának fia, Clément betoppan az életükbe, Mickaelnek egy új, nem-annyira-édes hármas felállással kell megbirkóznia.
Ki a rendező? Antony Cordier rövid dokumentumfilmeket készített korábban, ez az első nagyjátékfilmje.
Kik a szereplők? Mickael megformálása Johan Libéreau első főszerepe életében, Vanessát Salomé Stévenin, Jean-Francois Stévenin színész lánya alakítja, Clément a szintén újonc Pierre Perrier.
Kinek ajánljuk? Azoknak, akik beérik az Álmodozók erotikus tiniháromszögének "olcsó" verziójával.

Túl a sövényen - Over the Hedge - 2006

Miről szól? Az erdő négylábú lakói arra ébrednek téli álmukból, hogy korábbi lakhelyük egy részén házak épültek, amelyeket dús sövény választ el tőlük. Felbukkan Stikli, a mosómedve, aki arra biztatja társait, hogy merészkedjenek át a sövényen és próbáljanak az emberektől ennivalót csenni.
Ki a rendező? Tim Johnson, a Z, a hangya rendezője és Karey Kirkpatrick, a Csibefutam forgatókönyvírója.
Kik a szereplők? A DreamWorks szorgos animátorai által kreált állatok és emberek.
Kinek ajánljuk? A Madagaszkár- és Jégkorszak-vonal kedvelőinek kábé tizenkét éves korig.

Bujdosó Bori

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!