Argentin-holland szalonremi

Vágólapra másolva!
A labdarúgó-világbajnokság C csoportjának utolsó fordulójában gól nélküli döntetlent játszott egymással a végső győzelemre is esélyesnek tartott argentin és holland válogatott. A csoportgyőztes dél-amerikai együttes Mexikó, Hollandia pedig Portugália ellen folytatja a nyolcaddöntőben.
Vágólapra másolva!

C csoport, 3. forduló:
Hollandia - Argentína 0-0
Frankfurt, 48 ezer néző
v.: Luis Medina Cantalejo (spanyol)
Hollandia: Van der Sar - Jaliens, Boulahrouz, Ooijer, De Cler - Sneijder (Maduro, 86.), Van der Vaart, Cocu - Kuijt, Van Nistelrooy (Babel, 56.), Van Persie (Landzaat, 67.)
Argentína: Abbondanzieri - Burdisso (Coloccini, 24.), Ayala, Milito, Cufré - Cambiasso, Mascherano, Riquelme (Aimar, 80.), Maxi Rodriguez - Messi (Cruz, 69.), Tevez
sárga lap: Kuijt (28.), Ooijer (42.), de Cler (48.), illetve Cambiasso (57.), Mascherano (90.)


A világbajnokság csoportjainak kisorsolása óta szakemberek és szurkolók egyaránt halálcsoport jelzővel illették a C jelű négyest, és félelemmel vegyes áhítat költözött mindenki szívébe, amikor a kvartettben szereplő csapatok esélyeit latolgatta.

Nos, ehhez képest két fordulót követően két hat- és két nullapontos csapatra szakadt a minimezőny, az utolsó körben ráadásul egymással kellett megküzdeniük az azonos szinten lévőknek. Bár az argentin-holland csúcsrangadó a csoportelsőségről hivatott dönteni, mindkét kapitány, Jose Pekerman és Marco van Basten egyaránt alaposan felforgatta csapatát, és a sárga laposokat, valamint a kulcsemberek egy részét a kispadra ültette.

Ez még önmagában nem lett volna gond - elég, ha csak arra gondolunk, hogy a dél-amerikaiak a Tevez, Messi csatárduóval kezdtek -, viszont a két csapat semmi jelét nem adta annak, hogy az előzetes várakozásoknak megfelelő remek játékkal szeretné szórakoztatni a közönséget.

A D csoport végeredményének ismeretében mindkét gárda pontosan tudta, hogy milyen eredményt kell elérnie ahhoz, hogy Portugália, illetve Mexikó ellen folytathassa a nyolcaddöntőben, az első félidőben mutatott produkció pedig arra engedett következtetni, hogy mind Argentína, mind Hollandia tökéletesen elégedett pillanatnyi helyzetével, és leendő ellenfelével.

Egy kapufa azért összejött az első játékrészben (ezt Boulahruz talpalta saját csapata jobb oldali lécére), ezen kívül viszont gyakorlatilag semmi nem történt. A két csapat egy békés barátságos meccs tempójában gurigázott, a két szurkolótábor pedig önmagát szórakoztatta.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt, és az előzetesen a világbajnokság egyik legjobb meccsének várt összecsapás lassan teljes unalomba fulladt.

A hajrában aztán a cseredömping, egyre erősödő füttykoncert, a vége pedig 0-0, amellyel Argentína csoportgyőztes, így Mexikóval küzdhet a nyolc közé jutásért, míg a csoportmásodik hollandok Portugáliával néznek majd farkasszemet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!