Amerika vége: A Pride többet ér, mint a nemzet

US President Joe Biden hosts pride celebration TOPSHOTS Horizontal
US President Joe Biden speaks during a Pride celebration on the South Lawn of the White House in Washington, DC, on June 10, 2023. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
Joe Biden a transzneműek színeit középpontba helyező Pride-zászlót húzta fel a Fehér Házra – háttérbe helyezve ezzel a nemzeti lobogót.
Vágólapra másolva!

Joe Biden újra bizonyította, hogy a nemzet számára másodlagos. A baloldal egyik fő szimbólumát, a „Progress Flag" zászlót húzatta fel a Fehér Ház központi, kiemelt helyére. A Progress Flag egy Pride zászló, aminek megszokott Pride-szivárvány színei kiegészülnek még más színekkel és szimbólumokkal,

ezzel reprezentálva az egyéb, magukat elnyomottnak tartó kisebbségeket így például a fekete és barna bőrszínű embereket, a transzneműek közösségét, az interszex, queer és egyéb, a genderszivárvány színeihez tartozó embereket, közösségeket.

Bár az Egyesült Államok zászlókódexének 7. paragrafusa egyértelműen kimondja, hogy az Amerikai Egyesült Államok zászlajának mindig középen, a legmagasabb ponton kell állnia, akkor is, ha más államok vagy települések lobogói vagy egyéb közösségek lobogói csoportosulnak. Joe Biden fittyet hányva a törvényekre, protokollra és a nemzeti identitásra, a Pride zászlóra cserélte a nemzeti lobogót.

Forrás: AFP/Brendan Smialowski

Ez a húzás egyértelmű politikai cselekvés a részéről, a transz-és gender párti kiállása azonban sokakból nemtetszést váltott ki: Többen felháborodtak, amiért az amerikai elnök nem tiszteli a nemzet zászlaját, amely a nemzet szolidaritásának elsődleges szimbóluma.

Biden döntése, hogy ezt az ellentmondásos, „Progress Pride" zászlót helyezte a középpontba, egyértelműen a demokraták kétségbeesését tükrözi, hiszen nekik most nagy szükségük van arra, hogy fiatal progresszív szavazóikat megszólítsák és a szavazófülkébe csábítsák 2024-ben. Úgy tűnik ennek érdekében még a nemzeti lobogót is lecserélik, hátha a Pride szivárvány meggyőzőbben hat majd a fiatalokra, mint a csökkenő bérek és a növekvő lakbérek.

A közvéleménykutatások egyébként azt mutatják, hogy egyre többen állnak ellen az LMBTQ és különösen a transz propagandának, ebben szerepet játszottak az elmúlt évek túlkapásai is, melyek során kiskorúakat tettek ki, akár szüleik tudta nélkül a nemátalakítás folyamatának.

Hiába nyílik ki egyre többek szeme, jelenleg nem úgy tűnik, hogy az USA-ban a józan ész kerekedne felül az őrületen, épp ellenkezőleg: San Franciscoban például a nemzeti lobogó mellett a Pride zászlót is felvonták és a tisztelegtek neki a rendőrök, akiknek jelvényét is szivárványosra cserélték.
Itthon is Pride-hónap van, régebbi, politikailag inkorrekt nevén június, várhatóan nálunk is lesznek túlkapások az „elfogadó" közösségek részévről, az azonban biztos: Az anya nő, az apa férfi, a gender pedig soha nem előzheti meg a nemzetet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!