A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Túlterhelték az oktatási rendszert a migránsok Németországban

migráns
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
A Német Pedagógusszövetség elnöke arra figyelmeztetett, hogy az ország oktatási rendszerét elárasztották az illegális migráns diákok, akik közül sokan írástudatlanok és alig beszélik a nyelvet.
Vágólapra másolva!

"A 2015-ös bevándorlás és az ukrajnai háború miatt folyamatosan új diákok érkeznek és ezzel a rendszer már nem tud lépés tartani" – jelentette ki Stefan Düll.

Düll figyelmeztetett, hogy a bevándorlás hatalmas terhet ró a pedagógusokra, mert sok gyerek alig, vagy egyáltalán nem beszél németül.

Tekintettel arra, hogy az országban a 4. osztályosok mintegy negyede nem tud németül, fennáll a veszélye annak, hogy "az analfabéták csoportja egyre nagyobb lesz".

Minél magasabb a bevándorlók aránya, annál nehezebb motiválni az osztályt"

 – tette hozzá.

Susanne Lin-Klitzing, a Német Filológusok Szövetségének elnöke kiemelte, hogy "az olvasási készség hiánya végső soron nemcsak a polgárok társadalmi részvételét veszélyezteti, hanem egész Németországot, mint gazdasági helyszínt is".

Huszonhárom különböző nemzet találkozik az iskola udvarán, akik közül sokan egyáltalán nem értik egymást, ráadásul egyesek ellenséges régiókból, például Oroszországból és Ukrajnából érkeztek. A szülői értekezletek többnyire tolmáccsal zajlanak"

mondta Norma Grube iskolaigazgató.

Az integrálatlan migráns fiatalok által okozott társadalmi leszakadás az iskolai összetűzések növekedéséhez is vezethetnek – több tanárnak kell szembenéznie a bántalmazásokkal és a támadásokkal. Berlinben 2023-ban naponta átlagosan ötször kellett rendőröket hívni az iskolákba.

Berlinben a diákok 40 százaléka nem beszéli a német nyelvet, Hamburgban a diákok többsége migráns hátterű.

Boris Palmer, Tübingen független polgármestere megjegyezte, hogy sok német azért fordul a jobboldali AfD párt felé, mert "naponta megtapasztalják, mit jelent az illegális migráció".

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!