A Fehér Ház tagadta, hogy Joe Bident Parkinson-kórral kezelnék

Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy heves szóváltás során tagadta, hogy Joe Biden elnököt Parkinson-kórral kezelnék.
Vágólapra másolva!

A szóváltás oka egy cikk volt, amely szerint egy Parkinson-kórral foglalkozó szakértő az elmúlt nyolc hónapban nyolcszor látogatott el a Fehér Házba. 

A hír tovább szította a 81 éves elnök mentális és fizikai egészségével kapcsolatos aggodalmakat.

Kezelték-e az elnököt Parkinson-kórral? Nem. Kezelik Parkinson-kórral? Nem. Szed-e gyógyszert Parkinson-kórra? Nem" 

– mondta Jean-Pierre a sajtó munkatársaival folytatott feszült szóváltásban.

A Walter Reed szakembereinek széles köre látogatja a Fehér Ház komplexumát, hogy a területen dolgozó több ezer katonai alkalmazottat kezelje" 

– áll a Fehér Ház közleményében, amelyben a Parkinson-szakértő többszöri látogatásával foglalkozott.

Biden az ABC News műsorvezetőjével, George Stephanopoulosszal megvitatta a vitán nyújtott teljesítményét, amit „rossz estének” nevezett és a meghűlését okolta a teljesítményéért.

Biden azt sem volt hajlandó vállalni, hogy független kognitív tesztet végezzen el, és az eredményeket az amerikai nyilvánosság elé tárja.

A The New York Times nemrégiben megjelent jelentése azt állítja, hogy az elnök környezetében lévők tanúi voltak annak, hogy Biden egyre gyakrabban zavarodik bele a beszélgetésekbe.

Azok az emberek, akik az elmúlt néhány hónapban Biden elnökkel töltöttek időt, azt mondták, hogy a kihagyások egyre gyakoribbnak tűnnek"

– olvasható a jelentésben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről