A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Illegális migráns késelt meg rendőröket Németországban

Federal police seize migrants who entered the country without permission
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
A német Bild újságra hivatkozva a Remix News megjegyzi, hogy egy nigériai migráns kevesebb mint 24 óra leforgása alatt három különböző támadást hajtott végre, többek között megpróbált elrabolni egy gyermeket, valamint megtámadott és megkéselt több rendőrt is.
Vágólapra másolva!

Pénteken 12:45-kor a férfi megragadott egy 9 éves kisfiút a Németország délnyugati részén fekvő Baden-Würtemberg tartományban található Karlsruhe főpályaudvarán. A rendőrség közbelépett, hogy megmentse a fiút, az afrikai férfi erre megharapta az egyik rendőrt, három rendfenntartó személy pedig horzsolásokat szenvedett a dulakodás során.

13 órával később ugyanez a férfi jegy nélkül akart utazni egy éjszakai vonaton, amikor a rendőrök szembesítették őt, hogy törvénytelen amit csinál, a helyzet gyorsan eszkalálódott. 

A férfi ellenállást tanúsított és többször hátulról megszúrta a rendőröket egy vágókés pengéjével"

mondta egy rendőrségi szóvivő. Az egyik rendőrt a fején, a karján és a kezén szúrták meg, a másik rendőr pedig a lábán vágódott meg. 

Mindkét rendőrt kórházban kezelik.

A férfi szabadlábon van, még azután is, hogy minden egyes incidens után letartóztatták.

A Bild próbálta elérni az ügyészségi tisztviselőt, hogy adjon magyarázatot arra, miért nem vették őrizetbe és emeltek vádat a férfi ellen, a beszámoló szerint azonban nem érkezett válasz a kérdésekre.

A szövetségi kormány által közzétett új adatok szerint Németországban 

10-ből 6 erőszakos bűncselekményért illegális migránsok a felelősek.

Annak ellenére, hogy a lakosság nagyjából 14,6 százalékát teszik ki, a migránsok az összes erőszakos bűncselekmény 58,5 százalékáért felelősek.

A német hatóságok magas rangú személyiségek, köztük politikusok ellen indítottak büntetőeljárást a problémára felhívó megjegyzések miatt, miközben a "demokrácia megmentése" nevében továbbra is a migrációellenes jobboldali AfD párt betiltására törekszenek – írta a Modernity.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!