Ez a harc lesz a végső: Kamala Harris Hitlerhez hasonlította Trumpot, és fasisztának nevezte

Vágólapra másolva!
A nemzetközi helyzet és az amerikai választási harc fokozódik. A csapatok harcban állnak és az eszközökben sem válogatnak. A demokraták elnökjelöltje, Kamala Harris például azzal reméli megnyerni a billegő államként számon tartott Pennsylvania szavazóit, hogy fasisztának nevezte és Hitlerhez hasonlította Donald Trumpot a CNN kamerái előtt a pennsylvaniai városházán mondott beszédében.
Vágólapra másolva!

Korábban a Trump-adminisztráció volt kabinetfőnöke, John Kelly azt állította a médiának, hogy Trump gyakran csodálatra méltóan beszélt Hitlerről, és dicsérte tábornokait hűségükért. Harris az X-en posztolta, hogy Trump ellenőrizetlen hatalomra vágyik, és a náci diktátorhoz hasonlította.

Trump az ellenőrizetlen hatalomért küzd. Olyan katonaságot akar, mint amilyen Adolf Hitleré volt, amelyik feltétlenül hozzá, nem pedig az alkotmányhoz hűséges” 

- tette közzé Harris szerdán az X-en. -„Ha másodszor is elnök lesz, senki sem akadályozza meg abban, hogy a legrosszabb késztetéseit kövesse.”

„Ön idézte Milley tábornokot, aki Trumpot fasisztának nevezte. Hadd kérdezzem meg, ön szerint Trump fasiszta?" – kérdezte Anderson Cooper, a CNN riportere Harrist.

Igen, igen, igen” 

- válaszolta Harris. A kijelentés a Trump ellen július óta megkísérelt két merénylet ismeretében kissé furcsa. Főleg annak fényében, hogy a republikánusok jelöltje a demokraták heves retorikáját okolta a támadásokért.

Harris és kampánycsapata fokozza a rivális elleni támadásokat a választások közeledtével, és amiatt is, hogy és a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy a verseny gyakorlatilag döntetlen. A Wall Street Journal új felmérése szerint Trump áll az élen, 47 százalékos támogatottsággal Harris 45-jéhez képest képest.

Kamala Harris szerint John Kelly (aki 2017 és 2019 között szolgált Trump stábjában) szavaiból egyértelműen kiderül, hogy Trump olyan valaki, aki minden bizonnyal beleesik a fasiszta általános definíciójába, és nem érti az amerikai történelmet és az alkotmányt.

Trump kampányszóvivője a The Timesnak adott nyilatkozatában visszautasította Kelly állításait, és azt mondta, hogy a volt politikai tanácsadó leleplezte magát ezekkel az általa kitalált leleplezett történetekkel.

Harris eddig a legközvetlenebb és legmerészebb támadást intézte Trump ellen, akit lényegében azzal vádol, hogy rendőrállammá akarja változtatni az országot, ha megnyeri a november 5-ei választásokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!