Az izraeli hadsereg megmutatta az Irán elleni csapás felvételeit

Vágólapra másolva!
Az izraeli hadsereg közzétett egy felvételt arról az Irán elleni csapás megelőző pillanatokról. A vadászgépek katonai célpontokat, elsősorban rakéta- és légvédelmi rendszereket bombáztak.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, Izrael szombat hajnalban Iránt bombázta. A légitámadás több órán át tartott és több hullámban történt, a gépek katonai célpontokat, elsősorban rakéta- és légvédelmi rendszereket bombáztak. Az amerikai védelmi miniszter és a brit miniszterelnök reakcióját itt megtekintheti

A Magyar Nemzet közzétette azt a videófelvételt, amelyet az izraeli hadsereg hozott nyilvánosságra az Irán elleni csapásáról. 

A videó itt megtekinthető:

Ahogy arról korábban az Origo beszámolt, a vadászgépek Izraelt fenyegető rakétákat gyártó üzemekre, iráni légvédelmi létesítményekre mértek csapást, amelyek korlátozhatnák a légierő cselekvési szabadságát, valamint föld-föld ballisztikus rakéták indító állomásait támadták. 

Egy katonai forrás szerint mintegy húsz iráni célpontra mért csapást Izrael. 

A hadműveletben több tucat izraeli vadász-, hírszerző, és légi-üzemanyagtöltő repülőgép vett részt Irán területén, több helyszínen. A harci gépek biztonságban visszatértek - közölte az izraeli média. 

Az iráni hadsereg szerint az izraeli csapások három tartományban lévő támaszpontokat céloztak meg

- írta az AlJazeera.

Az iráni hadsereg megerősítette, hogy az országot ért izraeli csapások Ilam, Khuzestan és Teherán tartományokban lévő katonai támaszpontokat céloztak, és „mérsékelt károkat” okoztak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!