Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

A rendőrség arra biztatja az angolokat, hogy sör helyett inkább marihuánát szívjanak az Eb-n

firo : 09.05.2024 Football , Football , Men UEFA Euro League Europa League Euro League Semi-final return match Bayer Leverkusen - AS Roma
Csak gyenge alkoholtartalmú sört ihatnak az angol szurkolók
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
A német rendőrség arra biztatja az angol futballszurkolókat, hogy a ma este kilenckor, a Németország-Skócia mérkőzéssel rajtoló labdarúgó Európa-bajnokságon a pia helyett marihuánát szívjanak. Különösképpen vasárnap, a nagy kockázatúnak minősített Szerbia-Anglia összecsapáson. A meccs előtt már csak alacsony alkoholtartalmú sört lehet majd kapni a 62 ezres gelsenkircheni Veltins Arénában.
Vágólapra másolva!

A 4,8 százalékos normál sör helyett az angoloknak be kell érniük a fele annyira erős úgynevezett citromos shandyvel (vagy a németeknél radlerrel), és a szurkolóknak legfeljebb két korsó sört szolgálnak fel egyszerre. Nem véletlen, hogy a rendőrség inkább marihuána szívására biztatja a mérkőzésre érkező több mint negyvenezer angolt. 

Attól tartanak, hogy az italtól felhevült angol és a szerb szurkolók nem fogják kímélni egymást a gelsenkircheni stadionban és környékén.

A The Sun értesülései szerint a helyi rendőrség ezért inkább a füvezés irányába terelné a közismerten heves vérmérsékletű angol drukkereket, mert attól „nyugodtabbak és hidegfejűek” lesznek.

Nem probléma, ha a rajongók füvet szívnak az utcán” 

– mondta a The Sun szerint a gelsenkircheni rendőrség szóvivője. „Az alkohol agresszívvé tesz, a kannabisztól azonban megőrzöd a higgadtságod. Szeretnénk megelőzni az erőszakot és óvni az emberek testi épségét. Az italozó és potenciálisan erőszakos szurkolókra összpontosítunk ezért hoztunk biztonsági óvintézkedéseket az alkohollal kapcsolatban.”

Azt hiszem, hogy a vasárnapi mérkőzés nagyon sok kockázatot rejt magában a szemben álló csapatok ultráinak viselkedése, és korábbi rossz hírük miatt”

– nyilatkozta Christof Burghardt rendőrfelügyelő a Sky News Englandnek. - „Szerbiában sok az erőszakos szurkoló, míg az alkoholos befolyásoltság agressziót vált ki az angolokból. Szóval nehéz dolgunk lesz, de a lehető legjobban felkészülünk a mérkőzésre, és reméljük, hogy semmi különös nem fog történni. A legnagyobb kihívás számunkra az, hogy korai szakaszban azonosítsuk az erőszakos, bomlasztó csoportokat, és elválasszuk őket a békés drukkerektől.”

Németország egyébként idén április 1-jén csatlakozott azon országokhoz, amelyek legalizálták személyes használatra legalizálták a marihuánát.

Várhatóan körülbelül 40 000 angol szurkoló utazik Gelsenkirchenbe, míg a szerbek csak 10 ezren képviseltetik magukat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről