Felháborodtak a szülők, mert az osztálykiránduláson egy „nem bináris” nő látta el a fiúk fürdőszobai felügyeltét

Vágólapra másolva!
Három család azzal vádolja a coloradói Jefferson megyei állami iskolát, hogy nem adott valós tájékoztatást a szülőknek arról, hogy az iskolai kirándulásokon ki felügyeli és ki osztozik a gyermekeikkel a szálláson.
Vágólapra másolva!

Az iskola (JCPS) hivatalos közleményei szerint „a lányok egy emeleten, a fiúk pedig egy másik emeleten lesznek elhelyezve”. A perben azonban az áll, hogy a JCPS a „lány” és a „fiú” fogalmát úgy határozta meg, hogy az igazodjon a diákok nemi identitásához.

Kate Anderson, az ADF vezető jogtanácsosa és az ADF Szülői Jogok Központjának igazgatója hangsúlyozta a szülői jogok fontosságát gyermekeik nevelésének és oktatásának tekintetében.

A szülőknek, és nem a kormánynak van joga és kötelessége irányítani gyermekeik nevelését és oktatását, és ez magában foglalja azt is, hogy tájékozott döntéseket hozzanak gyermekük magánéletének védelme érdekében” 

– mondta Anderson.

A beadvány konkrét eseteket említ, amelyek a jogi lépéseket ösztönözték.

Például egy philadelphiai és washingtoni utazás során Joe és Serena Wailes 11 éves lányának váratlanul 

egy olyan fiúval kellett megosztania az ágyát, aki lányként azonosította magát.

A Wailes családot nem tájékoztatták előzetesen erről az intézkedésről.

Egy másik eset során Bret és Susanne Roller 11 éves fia felfedezte, hogy a középiskolai tanácsadója, akit a fiúk fürdőszobai felügyeletével bíztak meg egy táborozás során, a kerület által adott előzetes tájékoztatással ellentétben „nem bináris” nő volt. Rolleréket sem tájékoztatták előzetesen erről az információról.

További aggodalom merült fel Rob és Jade Perlman esetében, akik aggódnak a gyermekeik alvási rendje miatt az iskolai kirándulásokon. A fiuk a JCPS Outdoor Lab nevű iskolába készül, a lányuk pedig, aki sportoló, gyakran utazik a sport miatt. Perlmanék aggódnak gyermekeik magánéletét és biztonságát illetően, mivel a kerület politikája szerint 

a diákok elhelyezése nemi identitás alapján történik.

A kereset azt állítja, hogy a JCPS nem biztosított megfelelő intézkedéseket azon diákok számára, akik kényelmetlenül érzik magukat, vagy akiknek vallási meggyőződését sérti az iskola politikája. Továbbá a tankerület átláthatóságának hiánya megakadályozza a szülőket abban, hogy döntéseket hozzanak gyermekeik iskolai kirándulásokon való részvételével kapcsolatban.

A Wailes kontra Jefferson Megyei Közoktatási Intézmények elnevezésű pert az Egyesült Államok Colorado állam kerületi bíróságán nyújtották be.

Az iskolakörzet szóvivője a Crisis in the Classroomnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy „még mindig vizsgálják a tényeket” a perben megfogalmazott állítások körül, és azt mondta, hogy csak „nemrég értesültek” arról, hogy mi történt a kirándulásokon.  

Úgy tűnik azonban, hogy a tanuló transznemű státusza nem volt ismert a szobabeosztáskor, és úgy tudjuk, hogy amint kiderült a transznemű identitásuk, a szobabeosztást módosították” 

– áll a JCPS közleményében.

Az iskolakörzet hozzátette, hogy az irányelvek célja a transz-identitású és nem bináris tanulók megbélyegzésének csökkentése.

„Az irányelvek támogatják a pedagógusok és a szülők/gondviselők közötti egészséges kommunikációt, hogy elősegítsék minden diák sikeres oktatási fejlődését és jólétét” – tette hozzá az iskolakörzet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!