A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Festménnyel, szőnyeggel teszik otthonossá a munkahelyeket

Vágólapra másolva!
Minden negyedik amerikai munkavállaló szűkösen érzi magát a munkahelyi irodában, 40 százalékuknak még az íróasztalon is osztozni kell.  Ennek ellenére előszeretettel hoznak be különböző tárgyakat, otthonosabbá téve a munkahelyet. A személyes irodai tárgyak toplistáját toronymagasan a fényképek vezetik, ám poszterek, naptárok, festmények is díszítik az irodákat.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államokban dolgozók több mint negyede érzi magát szűkösen az irodában - áll a Steelcase cég "A munka természete" című, 700 főre kiterjedő tanulmányában. A kutatásból az is kiderül: míg egy évtizede a dolgozók alig 11 százaléka nem rendelkezett saját íróasztallal, mára ez az arány 35 százalékra nőtt.

Fényképpel, poszterrel, szőnyeggel és virággal teszik otthonossá a munkahelyet

A legnépszerűbb, személyes irodai tárgyak toplistáját toronymagasan a fényképek vezetik: a válaszadók mintegy 84 százaléka ezzel dekorálja munkakörnyezetét. A dolgozók fele festményekkel, poszterekkel, naptárakkal teszi otthonossá az íróasztalt és környékét. 46 százalékuk virággal, szobanövényekkel jelöli ki a magánszféra határait, míg 16 százalékuk dekorációs izzókat hoz otthonról.

Meglepő, hogy egyharmaduk festményt is akaszt a munkahely falára, csak hogy otthonosabb környezetben teljen a munkanap. A megkérdezettek fele rádiót és CD-játszót is tart az íróasztal közelében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!