A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dohányzási tilalmat fontolgat az EU a munkahelyeken

Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság foglalkoztatási biztosa sajtóhírekre reagálva elismerte, felmerült a gondolat, hogy általános dohányzási tilalmat javasoljon minden európai munkahelyen. Egyelőre a teljes tiltás a terv szintjén van, elfogadása több más uniós szervtől függ.
Vágólapra másolva!

Vladimir Spidla EU-biztos a Wirtschaftswoche című német gazdasági hetilap értesülésére reagálva elmondta, az elgondolás valóban létezik, de még kezdeti szakaszban van. Az általános munkahelyi dohányzási tilalom elrendeléséhez az uniós döntéshozatali előírások értelmében szükség lenne az Európai Parlament, valamint a tagállami kormányokat képviselő Tanács egyetértésére. A terv ellentmondásos visszhangot váltott ki Németországban. A gondolat ellenzői felhívják a figyelmet arra, hogy a szórakozóhely is munkahely - másoknak -, és a kocsmákban nyilván nem csak a csaposlányra, a diszkóban nem csupán a lemezlovasra vonatkozna a teljes dohányzási tilalom.

Veszélyes lehet az EU-ra

Egy ilyen drákói szabály összeurópai bevezetése azonban jelenleg - vélekednek szkeptikusok - könnyen ronthatná az EU tekintélyét olyankor, amikor az ír népszavazás is megmutatta, hogy Európa lakosainak könnyen elegük lehet a mindent egy kaptafára agyonszabályozó európai központi előírásokból.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!