Meglepő nyereség az UBS-nél

Vágólapra másolva!
A svájci UBS, amely a pénzügyi válság legnagyobb vesztese volt Európában, a harmadik negyedévben a várt veszteséggel szemben nyereséget hozott össze - közölte a bank csütörtökön, a rendkívüli közgyűlés előtt. 
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A pénzügyi krízis legnagyobb európai vesztese, az UBS három veszteséges negyedév után a harmadik negyedévben már nyereséget termelt - közölte a cég a csütörtöki közgyűlést megelőzően. A bejelentés jó hatással lehet az európai kereskedésre, elsősorban a bankok iránti keresletet élénkítheti.

A zürichi székhelyű bank veszteségeit - eddig összesen 44 milliárd dollárt - az amerikai jelzáloghitelpiacon szenvedte el, ám fokozotaosan építette le kétes kintlévőségeit Konkrét adatokat ugyan nem közölt az UBS, elemzők becslése szerint az év harmadik negyedét közel 3 milliárd dolláros mínusz terhelte.

A jelentős korábbi óriási veszteségek természetesen nyomot hagytak részvények árfolyamán: az UBS-papírok az év eleje óta 60 százalékkal értékelődtek le.

A harmadik negyedévre várt nyereség egyébként meglepte a piacot, az elemzők ugyanis a harmadik negyedre is veszteséget prgnosztizáltak. A svájci nagybank a jövőben jobbra számít, a pénzintézet vezetése szerint a következő esztendőben már végig nyereséges lesz a cég tevékenysége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!