Országszerte erős kánikula lesz péntekig

Vágólapra másolva!
Mivel már Északkelet-Magyarországon kifejezetten hőség lesz szerdán és csütörtökön, az egész országra a legmagasabb szintű, azaz piros figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Szerdán 33-38 Celsius-fok körül alakul a legmagasabb hőmérséklet, csütörtökön 34-39 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Az országban mindenütt 27 foknál magasabban alakul a napi középhőmérséklet szerdán az OMSZ előrejelzése szerint. A tartós kánikula miatt csütörtökre is a legmagasabb szintű figyelmeztetés érvényes. Jobbára felhőtlen, derült, száraz idő lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/órás maximális széllökésre lehet számítani Észak-Dunántúlon és Észak-Magyarországon.

A hőmérséklet csúcsértéke pénteken 39 fok körül várható. Ebben a három napban a Dél-Alföldön és Budapesten lesz a legmelegebb. Észak-Magyarországon valamivel enyhébb lesz a kánikula, ott 33-34 fokig emelkedik a hőmérséklet. Az országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

A hétvégén érkező gyenge hidegfront nagyjából 3-4 fokos enyhülést hoz, így szombaton is 30 fok feletti maximumok várhatók. Vasárnap és hétfőn 27-32 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Augusztus utolsó napjaiban nyárias lesz az időjárás sok napsütéssel, jelentős mennyiségű csapadék nem valószínű.

Forrás: OMSZ

A vöröseslilával jelzett területeken lett a legmelegebb - így alakul a csúcshőmérséklet augusztus 24-én (bal oldali térkép) és 25-én

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!