Babos Tímea kikapott a 15 éves amerikai szupertinitől

2019 US Open - Day 4 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 29: Timea Babos of Hungary reacts during her Women's Singles second round match against Cori Gauff of the United States on day four of the 2019 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 29, 2019 in Queens borough of New York City. Emilee Chinn/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A 15 éves amerikai Cori Gauff nagy izgalmak után döntő szettben nyert Babos Tímea ellen New Yorkban, a US Openen. A magyar teniszező egyesben nem jutott a harmadik fordulóba.

Az első játszmát 37 perc alatt 6-2-re nyerte meg az amerikai, Babos ekkor sokat hibázott. A második szettben 3-3-nál a magyar brékelni tudott, majd innen már nem hibázott és 6-4-re övé lett a játszma. A döntő szettben Babosnak mindig hátrányban kellett adogatnia, ezt a nyomást pedig már nem bírta el. Végül 2 óra 22 perc után Gauff 6-2, 4-6, 6-4-re nyert és a harmadik körbe jutott.

"Nagyon jó meccset játszottunk. Sajnálom, meg szomorú vagyok, de ettől ez még nagyon nagy meccs volt, és nem vagyok csalódott. Úgy érzem, alakulhatott volna fordítva is. A döntő szett elején nekem volt több lehetőségem. Rögtön az első gémben volt egy pici szerencséje, hogy nem tudtam lebrékelni" - olvasható Babos értékelése a Tennis love and game elnevezésű Facebook-oldalon. Hozzátette, meglepte, hogy a fiatal játékosnak milyen remek szervái vannak, ugyanakkor a maga részéről sokat tanulhat ebből a mérkőzésből.

"Egyrészt, ami pozitív, hogy mit csináltam jól, másrészt, hogy min lehet még javítani. A verseny előtt aláírtam volna, hogy felkvalizom magam, nyerek egyet a főtáblán, és végül egy ilyen meccsen kapok ki. Különleges volt ellene játszani egy ekkora stadionban, ahol telt ház volt, és a 14 ezerből körülbelül tízen drukkoltak nekem, ilyenkor az ember kizárja ezt" - folytatta Babos.

A magyar játékos pénteken folytatja szereplését Kristina Mladenovic oldalán párosban, az első helyen kiemelt magyar-francia duó ellenfele a Jessica Moore, Giuliana Olmos ausztrál, mexikói kettős lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!