3 kedvenc forró csokoládé receptünk az őszi napokra

forró csokoládé
Vágólapra másolva!
Forró csokoládét sokféleképpen készíthetünk, és tulajdonképpen bárki meg tudja csinálni. Na, de igazán finom, krémes, édes forró csokoládét csak kevesen tudnak. Kell hozzá egy nagyszerű recept és egy cseppnyi türelem, így lesz igazán feledhetetlen a végeredmény. A receptek adottak, már csak a türelmet és az izgalmat kell felszínre hozni. Próbájuk ki a következő recepteket, és élvezzük a meleg kényeztetést.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

A csokoládé háromszor

Hozzávalók:

  • 50 ml tejszín
  • 150 ml magas zsírtartalmú tej
  • 50 g apróra tört tejcsokoládé
  • 25 g apróra tört étcsokoládé
  • 10 g apróra tört fehér csokoládé

Elkészítés:

Verjük habbá a tejszínt.
Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a csokoládékat, keverjük addig, amíg megolvadnak.
Öntsük egy bögrébe, mehet rá a habbá vert tejszín, majd a végén szórjuk meg kakaóval vagy fehér csokoládéval.

A kép csak illusztráció! Forrás: shutterstock.com

Forró csokoládé pillecukorral

Hozzávalók:

  • 600 ml tej
  • 142 ml tejszín
  • 100 g apróra tört csokoládé
  • pillecukor

Elkészítés:

Öntsük össze a hozzávalókat, és melegítsük fel.
Amikor forrni kezd, jól keverjük össze.
Öntsük bögrékbe, tálaljuk pillecukorral és egy kis reszelt csokoládéval.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Mogyorós forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 50 ml tejszín
  • 1 teáskanál mogyorókrém
  • 150 ml magas zsírtartalmú tej
  • 25 g tejcsokoládé, apróra törve
  • 25 ml mogyorólikőr
  • 1 teáskanál apróra vágott mogyoró, pirítva

Elkészítés:

Verjük habosra a tejszínt, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mogyorókrémet.
Melegítsük fel a tejet, keverjük el benne a csokoládét
Adjuk hozzá a mogyorólikőrt, majd dolgozzuk jól össze.
Öntsük bögrébe, tegyük a tetejére a tejszínt, szórjuk meg pirított mogyoróval.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!