Heteken belül hivatalos lehet a Joshua vs. Fury bokszmérkőzés

Horizontal
Britain's Anthony Joshua (R) lands a punch on Bulgaria's Kubrat Pulev (L) during their heavyweight world title boxing match at Wembley Arena in north west London on December 12, 2020. (Photo by ANDREW COULDRIDGE / POOL / AFP)
Vágólapra másolva!
Eddie Hearn, aki többek között Anthony Joshua promótere is, úgy gondolja, hiába esélyesebb a fogadóirodáknál Tyson Fury, mégis az ő védence nyerheti kettejük csatáját.

Több mint 20 éve nem volt vitathatatlan bajnoka a boksz legnépszerűbb és szó szerint legnagyobb súlycsoportjának, a nehézsúlynak. Akkor egy bizonyos Lennox Lewis mondhatta ezt el magáról, most pedig minden esély megvan arra, hogy új királya lehessen a trónnak.

A két jelölt az IBF, a WBA és a WBO világbajnoka, Anthony Joshua, valamint a WBC-öv birtokosa, Tyson Fury. Előzetesen utóbbit tartják esélyesebbnek a fogadóirodák és a veretlen brit is rendkívül magabiztos a saját győzelmében.

Eddie Hearn ezzel kapcsolatban most azt mondta: „Nem hiszem, hogy bárki 100%-osan biztos lehet abban, hogy ki nyerhet egy ilyen harcot, mint ez.

De látom a fejlődést, amit Anthony elért és a vágyat, ami benne van. De leírtam már korábban Furyt még Wladimir Klitschko és Deontay Wilder ellen. Akkor bebizonyította, hogy tévedtem. Nem hinném, hogy ezúttal is így lesz majd. Hiszek abban, hogy a mi fiúnk nyer."

A probléma „csak" annyi lehet, hogy Wilder benyújthatja az igényét egy Fury elleni harmadik meccsre, és a WBO-nál Oleksandr Usyk a kötelező kihívója Joshuának. Ugyanakkor mindkét sztár ügynöke azon dolgozik, hogy az egyik legjobban várt mérkőzés létrejöjjön,

és a jelek szerint heteken belül meglehet az egyezség a nagy meccsre, és egyúttal annak második felvonására is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!