Vágólapra másolva!
Kihirdette keretét Marco Rossi az Albánia elleni hazai és az Anglia elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőkre.

A magyar labdarúgó-válogatott október 9-én előbb Albániát fogadja zárt kapuk mögött a Puskás Arénában, majd a Wembley-ben lép pályára az Európa-bajnoki döntős Anglia ellen.

Marco Rossi csapatában négy visszatérő is van, közülük Vécsei Bálint, a Ferencváros játékosa szerepelt legrégebben a válogatottban, legutóbb 2014-ben.

A magyar válogatott kerete:

Marco Rossi a sajtótájékoztatón elmondta, a sérült Szalai Ádámot nem tudja pótolni, mert nincs hozzá hasonló magyar center, így taktikai változással készül majd a kapitány. Szalai távollétében Gulácsi Péter lesz majd a csapatkapitány, aki a Lipcsében is betölti ezt a szerepet.

Ami Szalai öltözőben betöltött szerepét illeti, azt Nikolics és Nagy Ádám veheti át, illetve Gulácsi és Willi Orbán, akikre hallgatnak a többiek. A nagyobb tapasztalattal bíró játékosok vehetik át a karizmatikus vezető szerepet az öltözőben.

Szalai térdműtéten esett át, várhatóan hat hetet kell kihagynia majd.

Marco Rossi kérdésre elmondta, ha nem jutnak ki a világbajnokságra – amire van esély – akkor el kell dönteni, hogy igényt tartanak-e a munkájára. Ha nem, akkor ő nem fog foggal, körömmel ragaszkodni a posztjához.

Ami az Andorra elleni győzelmet követő sajtótájékoztatón elhangzottakat illeti, Rossi elmondta, addig van értelme maradnia, ameddig a játékosai követik az utasításait. A fizikális és a mentális felkészülésre csak részben van ráhatása, így akkor érhet csak el sikereket a csapat, ha mindenki követi az utasításokat.

Rossi szerint a közelmúltban elért sikereket nem lehet természetesnek kezelni, mert ezek kiugró eredmények voltak, ennek ellenére sokan ezt vették normális teljesítménynek, így érthetően voltak többen csalódottak a legutóbbi selejtezőket követően.

Szoboszlai Dominikról is beszélt Marco Rossi, aki elmondta, Szoboszlai kiemelkedő tehetsége a magyar focinak, így akkor is helye van a csapatban, ha nincs a legjobb formában. Elmondása szerint fontos, hogy Szoboszlai helyzetekbe kerüljön, ehhez pedig a többiek támogatására is szükség van.

A magyar válogatott vasárnap este kezdi meg a felkészülést Telkiben a következő két meccsre.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter

védők: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Nagy Zsolt, Nego Loic, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk

középpályások: Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Schäfer András, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint

támadók: Hahn János, Holender Filip, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Sallói Dániel, Schön Szabolcs, Varga Roland

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!