Különlegességek a III. Mercedes-Benz Classic Csillagtúrán

Vágólapra másolva!
A III. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra mezőnye Budapestről indult és bejárta Dél-Magyarországot. Idén is a tavalyi győztes, az Ilkovits-Marosi páros vitte el a legjobbnak járó, különleges, Noémi de Rotschildot megformáló trófeát, amely külön erre a versenyre készült. Az ünnepélyes keretek között megtartott szombat esti gálavacsora emelkedett hangulatban telt, hiszen az egyes etapok győztesei is díjazásban részesültek.
Vágólapra másolva!

Szebbnél-szebb tájakon haladt keresztül a III. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra, amelyet május 27-29. között rendeztek meg 65 kiváló állapotban lévő oldtimer Mercedes részvételével.

A számtalan meseszép oldtimer között idén felbukkant két igazi különlegesség, egy 1921-ben és egy 1922-ben gyártott, fakerekű Mercedes modell, amelyek tulajdonosai korhű ruhákban teljesítették a hőségben a feladatokat.

A Túra idén Szegedet és környékét járta be, a kecskeméti, a lajosmizsei, a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a csongrádi lakók nagy örömére.

Az egyes állomásokon több száz ember várta az autók felbukkanását és az izgalmas versenyt, miközben szorgalmasan kattogtatták fényképezőgépeiket.

Forrás: MTIA versenyzők a rajtnál átadott itinerek és menetlevelek alapján tájékozódhattak az útvonalról és könnyen megtalálták a kijelölt etapokat. Az átlagtartó és megbízhatósági versenyen a századmásodperces etapokon elért eredmények döntöttek a végső sorrendről.

A III. Mercedes-Benz Classic Csillagtúra győztese idén is az Ilkovits Ádám Marosi György páros lett, akik a 16 etap során a legjobb teljesítményt nyújtották 1969-es 280 SL típusú autójukkal.

A második helyet a Szegvári Viktor - Kassai Ervin páros szerezte meg a Veégh Attila - Gáspár Béla duó előtt.

Forrás: MTIAz első három helyezett, valamint a 16 etap győztesei egy-egy egyedi, külön erre az alkalomra készített kupát vehettek át Hesz Tamástól, az MB-AUTO Magyarország Kft. személygépkocsi értékesítési vezetőjétől, illetve dr. Berniczei-Roykó Ádámtól, a Mercedes-Benz Classics Magyarország Egyesület elnökétől. A kupákat és a 80 centiméteres vándorkupát Noémi de Rotschildról formázták meg.

A versenyen olyan hírességek is részt vettek, mint Ulmann Mónika, Csiszár Jenő, aki társával az előkelő hatodik helyet szerezte meg, és Miklósa Erika operaénekesnő, aki kimagasló teljesítménnyel egy etapgyőzelemmel is büszkélkedhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről