A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Amerikában támad a VW

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra került a Volkswagen új, tízéves terve, melyből kiderül, 2018-ra a németek a jelenlegi 235 ezerről 800 ezerre szeretnék növelni tengerentúli eladásaikat.
Vágólapra másolva!

Jelenleg a Volkswagen eladásai az amerikai piacnak csupán 2 százalékát teszik ki, így érthető, hogy elsősorban a tengerentúlra koncentrálja majd erőit a márka. 2018-ban az Egyesült Államokban évente 800 ezer Volkswagent kívánnak eladni. Az Audi eladásait ekkorra 200 ezerre tornásznák fel, ami már közel lenne a BMW és a Mercedes eladási számaihoz. Ebben segítheti majd a márkát a tervezett új amerikai üzeme, melynek pontos helyéről jelenleg is több állammal tárgyalnak, de a mexikói üzemben is több új modell gyártását szeretnék beindítani. Az előállítási költségek csökkentése miatt a németek a Jetta és Passat következő generációit alacsonyabb áron árusítják majd, így jóval versenyképesebbek lesznek ár-érték arányukat tekintve.

Európa számára is érdekes, hogy a cég elkészíti a pocsék eladási mutatókat produkáló Phaeton kisebbre méretezett utódját, és pár éven belül érkezik majd az új Touareg is, de az amerikaiak egy alvázas pickupot is kapnak. A paletta alsó végén az új Polo és az Up! miniautó különböző variációi lesznek. Segítheti a Volkswagen terveit, hogy egy friss J. D. Power-jelentés szerint a dízeleladások rövidesen a jelenlegi háromról hét százalékra nőhetnek, ebben pedig a németek mindig is erősek voltak. A hagyományos dízelek mellett nem kizárt, hogy a Genfben leleplezett dízel-elektromos hibrid szériaváltozatával is megpróbálkozik majd a wolfsburgi autógyártó a tengerentúlon. Az óriáscéget várhatóan nemsokára felvásárló Porsche állítólag áldását adta a tervekre, habár ennél többre lesz szükség ahhoz, hogy az idei 235 ezres eladási adatokat több mint négyszeresére tudják feltornázni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!