Mexikóban készül a VW új kompakt családi autója

Vágólapra másolva!
A Volkswagen pueblai gyárának kapacitását nemsokára évi százezerrel növeli, ugyanis ott fogják gyártani a cég új kompakt méretű szedánját, amely könnyen lehet, hogy a space up! tanulmány szériaváltozata lesz.
Vágólapra másolva!

A mexikói üzemben jelenleg 450 ezer négykerekű készül évente, de 2011-re már 550 ezer darabot szerelnek majd össze. Ennek a számnak a jelentős részét teheti ki a VW új kompakt családi autója, amelyet Kína kivételével szinte mindenhol piacra akar dobni a német cég. Az Automotive News szerint a kocsi a space up! szériaváltozata lehet, ugyanis a Volkswagen korábban körülbelül 2011-re tolta vissza az up! kisautó termékcsalád megjelenését. Erre azért van szükség, mert a korábban farmotoros, hátsókerék-meghajtású up!-ot a gyártó egy orrmotoros, elsőkerék-meghajtású kocsivá alakíttatja át, csökkentve ezzel az előállítási költségét és elméletileg praktikusabbá téve a kisautót.

Idén a Pueblában előállított kocsik 84 százalékát exportálták és ez az 1 milliárd dolláros beruházás után is így maradhat. Nem valószínű azonban, hogy Európába túl sok mexikói up! érkezik majd, ugyanis többek közt a Skoda gyárthatja majd a kontinensen a négykerekűt és annak variációit.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!