Vágólapra másolva!
Egy takarékos tanulmányautóval, a ráncfelvarrás utáni MX-5-tel, és új dízelmotorokkal érkezik a Mazda a Párizsi Autószalonra.
Vágólapra másolva!

A Mazdától már megszokhattuk, hogy minden nagy autószalonra készítenek egy új tanulmányautót. Párizsba a Kiyora (japánul tisztaság) nevű koncepcióautót viszik, ami egy könnyű építésű, takarékos kompakt autó, fiataloknak szánva. Formatervének elkészítésekor a víz volt a fő motívum, ennek megfelelően rengeteg átlátszó felületet találunk rajta, még az ajtók is üvegből készültek. Padlólemeze vadonatúj fejlesztés, csakúgy, mint közvetlen befecskendezéses, négyhengeres benzinmotorja és start&stop rendszere, ezek valószínűleg hamarosan a szériamodellekben is bemutatkozhatnak.

A Kiyora mellett a másik újdonság a frissített MX-5 bemutatója lesz, a korábbi grafikák után mást már végre egy hivatalos fotó is megjelent a 2009-es modellévű roadsterről. Annyi látszik a képen, hogy az MX-5 az RX-8-éhoz hasonló, ötszögletű légbeömlőt tartalmazó lökhárítót kapott, de konkrét információkat még nem árultak el a változásokról.

Új dízelmotorok is bemutatkoznak a francia fővárosban, a Mazda2 egy 1,6 literes, a Mazda6 pedig egy 2,2 literes közös-nyomócsöves erőforrással gazdagodik.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!