A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Bár a Nuvu tanulmány úgy fest, mintha csak egy játékbolt polcáról érkezett volna, mégis komolyan kell venni az alig háromméteres minit, ugyanis hajtáslánca két év múlva megvásárolható lesz a Nissan első elektromos autójában.
Vágólapra másolva!

A meghökkentő formájú Nissan Nuvu nem kevésbé szokatlan technikai megoldásokat vonultat fel, ugyanis elektromos meghajtásának köszönhetően nem bocsát ki káros anyagokat. Az autó hátuljába épített és a hátsó kerekeket hajtó elektromos motort Li-Ion akkumulátor látja el energiával, amit nem csupán hálózatról, de napenergiával is lehet tölteni a Nuvu üvegtetején elhelyezett kollektorok segítségével. A mindössze három méter hosszú miniautó természetes anyagokkal burkolt, buborék formájú utasterében három felnőtt tud kényelmesen utazni, ami - a Nissan kutatásai szerint - bőven elegendő a városokban élők számára, hiszen az esetek 90 százalékában csak a sofőr utazik az autóban.

Kormányzása, gáz- és fékpedálja és erőátviteli rendszere drive by wire rendszerű, tehát a kezelőszervek nincsenek mechanikai kapcsolatban a gépészettel. A Nuvu átlagos hatótávolsága 125 km, míg a végsebessége 120 km/óra. Bár ebben a formában csak a következő évtized közepén lesz szériaérett a képeken is látható koncepcióautó, a Nuvu mégis fontos, mert hajtáslánca megjelenik abban az elektromos autóban, amelyet 2010-ben dob piacra Japánban és az Egyesült Államokban a Nissan.

Forrás: [origo]
23 kép a galériában. Kattintson a képre!


Hivatalos video a Nissan Nuvuról

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!