A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
BB1 néven városi miniautó-tanulmányt mutatott be a Peugeot a Frankfurti Autószalonon. Hivatalosan azt állítják róla, átmenet az autó és motor között.
Vágólapra másolva!

Az biztos, hogy nem a szépségre gyúrtak rá a Peugeot dizájnerei, amikor letették az asztalra a BB1 névre keresztelt városi mini terveit, amelyről a Frankfurti Autószalonon hullt le a lepel. Szerényen azt állítja a Smart Fortwo-méretű, azaz 2,5 méter hosszú koncepcióról a francia gyár, hogy az minden szempontból az "autó újrafeltalálását" jelenti, de persze ennyire nem forradalmi a helyzet.

Csupán annyi történt, hogy a Smart, a Toyota iQ és a Volkswagen up! koncepcióját továbbgondolva a Peugeot is készített egy városi apróságot, amelynek különlegessége, hogy két villanymotort kapott. A franciák szerint igazából nem is autó, hanem átmenet a motorok és autók között, bár meredek szélvédőjét éppenséggel egy kamion is megirigyelhetné.

Forrás: Peugeot

Főleg a beltér tűnik "motorosnak", a kabin olyan egyszerű, mintha két robogót toltak volna össze, de elméletben hátra is beférnek ketten. Egyenként tízlóerősek a villanymotorok, lítium-ion akkumulátorok táplálják őket, egy feltöltéssel 120 kilométer megtételére képes az autó. Szériagyártásra nincs sok esély, de nem kizárt, hogy a távoli jövőben a Peugeot megpróbálkozik egy hasonló mini árusításával.

Forrás: Peugeot

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!