A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
FT-CH néven bemutatta új kompakt hibridjét Detroitban a Toyota. Akár Prius kupé is lehet belőle.
Vágólapra másolva!

Lehullt a lepel Detroitban a Toyota új hibrid tanulmányáról, amely az FT-CH nevet kapta. Futurisztikus formavilággal készült a kompakt modell, a Priusnál 560 milliméterrel rövidebb, ezzel a gyár kínálatának jelenlegi legkisebb benzines-elektromos autója. Ugyan ebben a formában biztosan nem kerül sorozatgyártásba, jó kiindulási alap lehet a Honda CR-Z ellenfelének szánt, régóta tervezgetett Prius kupénak.

Kiderült Detroitban, hogy a Toyotának eltökélt célja egy Prius modellcsalád kifejlesztése, az FT-CH tagja lehet ennek a famíliának. "Prius családot fejlesztünk, hogy erősítsük a Prius márkanevet" - erősítette meg Jim Lentz, a Toyota amerikai főnöke.

Forrás: Toyota

Kattintson a képre a galériához!

Az FT-CH formavilágáért a Toyota nizzai, ED2 stúdiója felelős, kifejezetten a fiatal vásárlók igényeit szem előtt tartva rajzolták meg. Könnyebb és ennélfogva takarékosabb, mint a Prius, ára is alacsonyabb lenne, a showcar hajtásláncáról nem közöltek részleteket. Összesen nyolc új hibridet mutat be a Toyota a következő néhány évben, 2012-ben belépne az elektromos, 2015-ben pedig az üzemanyagcellás autók piacára.

Forrás: Toyota

Azt reméli a Toyota, hogy hibrid hajtáslánca lesz kínálatának legfontosabb darabja, évi több mint egymillió darabot szeretne eladni belőle hamarosan. A kezdet nem sikerült rosszul, 2009-ben a Prius volt Japán legnagyobb példányszámban eladott autója.

Forrás: Toyota

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!