A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Hibrid prototípussal szenvedett halálos balesetet a BMW alkalmazottja

bmw baleset
Vágólapra másolva!
Nem tesztpilóta, hanem a BMW egyik alkalmazottja vezette azt az ActiveHybrid 3 prototípust, amely az A92-es autópályán ütközött egy teherautóval múlt héten. A sofőr nem élte túl.
Vágólapra másolva!

Mi már kipróbálhattuk, de hivatalosan még nem kezdődött el a BMW ActiveHybrid 3 kiszállítása az ügyfelekhez. Előszériás prototípusból természetesen több is rohangál a München környéki autópályákon, ezek egyike halálos baleset főszereplője volt múlt héten.

Az első hírek arról szóltak, hogy egy tesztpilóta vezette az autót, de ezt a BMW később cáfolta. A gyár egyik 42 éves alkalmazottja szolgálati autóként használta a hibridet, amikor az A92-es autópályán nagy sebességgel előzött egy teherautókból álló sort. Az egyik kamion vezetője kellő körültekintés nélkül váltott sávot, a BMW vezetőjének esélye sem volt az ütközés elkerülésére. Megpróbálta elrántani a kormányt, de így is a pótkocsi alá szorult és még több száz métert csúszott.

Az autó hibrid hajtáslánca miatt a mentőegységek segítséget kértek a BMW-től, bár a németek szerint ez felesleges elővigyázatosság volt. A technológia a később kiadott nyilatkozat szerint abszolút szériaérett és ennek megfelelően biztonságos is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!