A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új luxusautó gyártása indul Magyarországon, kapkodni fog érte a világ

Audi Q3
Vágólapra másolva!
Hamarosan elkezdődik az új Audi Q3 gyártása Győrben, a németek egy sejtelmes videót már kiadtak az SUV-ról.
Vágólapra másolva!
Forrás: Audi

Az Audi a prémiummárkák közül az elsők között készítette el az alsó-középkategóriás szabadidő-autóját, a Q3 már 2011-ben bemutatkozott. A hétéves modellciklus elteltével érkezik a típus második generációja, aminek már jóval több konkurenssel kell megküzdenie.

A BMW X1, a Jaguar E-Pace és a Volvo XC40 és a következő Mercedes GLA vetélytársa műszakilag a Volkswagen Tiguan, a Seat Ateca és a Skoda Karoq közeli rokona, azokhoz hasonlóan az MQB építőkészlet adja az alapjait.

Forrás: Audi

A legtöbb motor ismerős lesz a testvérmodellekből, az SQ3-ban és az RS Q3-ban dolgozó 2,5 literes, öthengeres erőforrás (kb. 340, illetve 400 lóerővel) viszont a Q3 privilégiuma marad. Egy-két éven belül zöld rendszámos verziók, azaz konnektoros hibrid és tisztán elektromos változat is készülhetnek az autóból. Az alapverziók elöl hajtanak majd, de az erősebb motorokhoz jár majd a Haldex-kuplungos Quattro hajtás.

Forrás: Audi

A SUV-lázat figyelembe véve a második generációs Q3 a következő 6-7 év egyik legnagyobb darabszámban eladott Audija lehet, éppen ezért jó hír a magyaroknak, hogy a típust – elődjétől eltérően – Győrben fogják gyártani. Az új Q3 miatt nemrég egy 80 000 négyzetméteres karosszériagyár épült Győrben, ahol 700 robotot helyeztek üzembe.

Az autó világpremierje szerdán lesz, bővebb információkkal akkor jelentkezünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!