Kiderült, milyen autókat vezetnek a legveszélyesebb magyar sofőrök

baleset M1
Tatabánya, 2019. november 2. Összeroncsolódott teherautó és személyautó az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tatabányánál 2019. november 2-án, miután a két jármű frontálisan összeütközött. A személyautó vezetője a helyszínen meghalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Három biztosító baleseti toplistája alapján az ezekben érintett márkák alig egyeznek meg a hazai utakon futó autók számával.
Vágólapra másolva!

Összesen egymillió hazai autós ügyfélkörrel rendelkező három biztosító toplistáját közölte a Vezess.hu a balesetben érintett autómárkákról.

Az első általános tanulság, hogy

a suzukisok sokkal kevesebb balesetben érintettek, mint amennyit a márka itthon futó mennyisége indokolna

- a második legnagyobb tömegben Suzukik futnak idehaza, miközben a három biztosítónál csak a hetedik, és kétszer a negyedik helyen szerepelnek a balesetben érintett márkák között.

Velük ellentétben

felülreprezentáltnak tűnik a feketelistákon a Ford, amely az országban a negyedik legnépszerűbb gyártó, viszont mindhárom biztosítónál ennél előrébb szerepel, egynél első is.

Az országosan legtöbbek által használt Opel a biztosítók listáin is legelöl vagy a második helyen áll, a Volkswagen és a Toyota sem igazán lóg ki semerre. A BMW-sekről ugyanakkor nem lehet kijelenteni, hogy sok balesetben szerepelnének, és ugyanez igaz a Mercedest vezetőkre is.

A K&H Biztosítónál 360 ezer forint volt személyautónként az átlagos kárérték 2019 első fél évében, a Generalinál 344 ezer forint, míg az Aegonnál 295 ezer forint.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!