Ezeket az autókat lopják most a legjobban Magyarországon

autólopás autótolvaj
Vágólapra másolva!
Jelentős csökkenéssel negatív rekordot döntött a lopott személyautók száma tavaly, ráadásul nagy változások történtek a toplista élmezőnyében is.
Vágólapra másolva!

Soha ilyen kevés autót nem loptak Magyarországon.

"A rendőri szervek által 2019-ben, lopás miatt elrendelt személygépkocsi körözések száma 503" – közölte az ORFK a Vezess megkeresésére.

A motorokkal, teherautókkal és buszokkal kibővített statisztika szintén minden idők legjobbja, gépjárművekből 896-ot vittek el tavaly a bűnözők.

Az egy év alatt bekövetkezett nagyjából 30-50 százaléknyi csökkenés értékét jelentősen növeli, hogy a 2018-as adatok is rekordnak számítottak, vagyis folytatódik a több éves kedvező tendencia. 2007-ben még 7584 gépjármű tűnt el, majd több évnyi tartós csökkenés után 5864-ig ment le a számuk 2010-re, aztán két évig ismét növekedett, 6920 darabig emelkedett 2012-re. Azóta ismét lefelé húz a grafikon íve, különösen a rendőrség speciális egységének 2014-es működése óta.

Forrás: Vezess.hu

Látványosan csökkent a bűnözők érdeklődése a két testvérmárka, a Volkswagen és a Škoda modelljei iránt.

A német népautó lopásszáma egy év alatt a 2018-as fele alá zuhant, ezzel az első helyről a negyedikre csúszott vissza azon a feketelistán, amelyen egyik autós sem látja szívesen a saját tulajdonát.

Százalékosan még nagyobbat esett a Škodák lopása, a korábbi mennyiség harmada alá, amivel a 2018-as negyedik helyről a kilencedikre csúszott hátra a cseh márka. A Ford lépett tavaly az első helyre, az Opel a második pozícióba, míg a Suzuki a harmadikra jött fel. Ezek lopásszáma kevésbé esett 2018-ról 2019-re.

Forrás: Vezess.hu

A Vezess a különféle gyártók Magyarországon futó járműállományához képest is kiszámolta, melyik márka mennyire veszélyeztetett. Az előzőtől teljesen eltérő sorrend következik a Ladával az élen, Renault-val a dobogón, majd Daewoo-val és felülreprezentált japán márkákkal (Honda és Toyota).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!