Meghökkentő, milyen autók forgalma emelkedett a járvány alatt itthon

aston martin db11
Vágólapra másolva!
Miközben beszakadt az új személyautók forgalomba helyezése, és jelentősen csökkent a használtautó-import, egy szegmensben nagyon pörgött az autópiac Magyarországon.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt az újautó-piac és a használtautó-import is lejtmenetbe került Magyarországon, egy kategóriában azonban nem volt jele semmilyen válságnak.

Ami az importot illeti, a márkák 20-as toplistáján az első 19 cég neve mellett látni mínuszt 2019 első fél évével összehasonlítva – írta a Vezess. Mélyebbre ásva azonban érdekes jelenség figyelhető meg:

a legdrágább, exkluzív márkákhoz tartozó modellek behozatala ilyen környezetben is növekedett,

az egész Európát sújtó kijárási korlátozások és a határzárak idején is.

Maseratikból, Aston Martinokból, Ferrarikból, Lamborghinikből és méregdrága társaikból az egész Európát sújtó kijárási korlátozások ellenére több jött be Nyugatról, mint tavaly.

Számos 50-100 millió forintos árkategóriába tartozó álomautó is érkezett, majd kapott magyar rendszámot az elmúlt fél évben.

A Vezess összeállítása szerint nemcsak modern luxusautók, hanem igazi, ritka klasszikusok is érkeztek az országba. Ezek közé tartozott egy 1966-os Ferrari 330, egy 1970-es Lamborghini Espada, egy 1981-es DeLorean "Vissza a jövőbe" DMC-12, sőt egy 1929-es Bugatti is kapott magyar rendszámot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!