A pilóta hibájából történt halálos kisrepülőgép-baleset Kaliforniában - fotó

Vágólapra másolva!
Öt ember meghalt egy repülőgép-szerencsétlenségben a kaliforniai Catalina-szigeteken, miután a kisrepülőgép engedély nélkül szállt fel a repülőtérről.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, lezuhant egy kisrepülő Los Angeles mellett és többen meghaltak. A kéthajtóműves Beechcraft 95-ös kedd este helyi idő szerint 8 óra körül, közvetlenül a felszállás után zuhant le a Catalina repülőtértől mintegy 1,5 kilométerre nyugatra, Avalon közelében - közölte a Szövetségi Légügyi Hivatal. A Los Angeles megyei seriff hivatal Avalon állomása S.O.S. vészjelzést kapott, amelyben a gép egyik utasa értesítette őket, hogy baleset történt - közölték a hatóságok. Öt felnőtt áldozatot - köztük a repülőgép tulajdonosát, a 73 éves Ali Reza Safai repülésoktatót - a baleset helyszínén megtalálták és halottnak nyilvánították. 

Továbbra is tisztázatlan, hogy ki vezette a gépet.

Bár a baleset okát még vizsgálják, a repülőtér illetékesei szerint a gép nem indulhatott volna el a repülőtérről, mivel a baleset idején az zárva volt. Safai mellett a gép többi utasát csütörtökön azonosította az orvosszakértői hivatal: a 33 éves Haris Alit és az 55 éves Margaret Mary Fennert. A másik két utast egyelőre csak harmincas éveikben járó férfiként azonosították, amíg a család értesítést nem kap a halálukról. A Los Angeles-i seriff hivatalának különleges bűnüldözési irodája a közösségi médiában tette közzé a helyszínen készült fotókat, amelyeken a szétroncsolt repülőgép látható. A képeken látszik, hogy a gép farokrésze leszakadt - írja a NY Post.

Arról is írtunk néhány napja, hogy lezuhant egy vitorlázó kisrepülőgép Dunakeszin és a pilóta nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a gép roncsait látva viszonylag szerencsésen vészelte át az eseményt. Ahogy arról az Origo beszámolt, lezuhant egy mentőhelikopter az Egyesült Államokban hétfőn, három ember meghalt. Az áldozatok éppen úton voltak egy betegért, amikor a szerencsétlenség történt. Nemrég halálos repülőgép-baleset történt Hollandiában is. A repülő a Breda Nemzetközi Repülőtérhez közeli autópályánál zuhant le, a baleset okát még vizsgálják.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!