Megszólaltak a magyar gumisok, ez lesz az idei szezonban az árakkal

autógumi, autószerelő, gumiabroncs, gumicsere
Pécs, 2016. november 11. Gumit cserél egy szerelő egy pécsi autószervizben 2016. november 11-én. Egyre jobban terjed Magyarországon a téli gumik használata, ám még mindig sokan hagyják az utolsó pillanatra a cserét. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A gumiszervizek többsége nehéz szezonra készül Magyarországon, az autósok viszont nem járnak rosszul.
Vágólapra másolva!

Csökkent a gumiszervizek forgalma a tavaszi lezárások idején, harmaduk pedig még ennél is gyengébb eredményre számít az őszi szezonban – ez derült ki az Apollo Vredestein Kft. friss kutatásából, melynek keretében hazai gumiszervizeket kérdeztek tapasztalataikról.

A járványra reagálva a műhelyek 35 százaléka csak előzetes bejelentéssel fogadott ügyfeleket,

több mint 80 százalékuk helyezett ki kézfertőtlenítőt, és közel ugyanilyen arányban tették kötelezővé a szabadban történő várakozást.

Forrás: MTI/Sóki Tamás

A gumisok számára azonban a legnagyobb kihívást az árképzés jelenti.

A műhelyek közel fele számolt be arról, hogy annak ellenére nem emelt árat, hogy erre megítélésük szerint szükség lett volna.

A válaszadók 78 százaléka számolt be ugyanis arról, hogy csökkent a forgalma a tavaszi lezárások idején, miközben jellemzővé vált, hogy az autósok inkább az olcsóbb abroncsokat vették és szereltették fel az elmúlt időszakban.

Emellett kiesést jelent számukra az is, hogy a korábban megszokottnál többen vásároltak az interneten abroncsot, és ezeket vitték a műhelyekbe felszereltetni.

A téli átszerelési szezonra is a visszafogott várakozás a jellemző.

A műhelyek harmada még a tavaszinál is gyengébb forgalomra számít, áremelés viszont továbbra sem várható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!