Meghökkentő újítások, erre is képesek lesznek a legújabb Toyoták

toyota crown
Vágólapra másolva!
Új generációs vezetéstámogató technológiákat vezet be a Toyota Japánban forgalmazott csúcsmodelljén. Hamarosan Európában is megjelenhetnek az újítások.
Vágólapra másolva!

A Crown a Toyota történetének legrégebben (1955 óta) futó modellszériájaként, egyben a márka első exportmodelljeként (1958) vonult be az autóipar történelemkönyvébe. Az állami ügyfeleknek (minisztériumoknak, illetve a császári udvarnak) fenntartott Centurytől eltekintve

nincs nagyobb, elegánsabb, gazdagabban felszerelt modell a márka palettáján.

Presztízséhez méltó módon a Crown fedélzetén vezetett be számos technológiai újdonságot a Toyota, Japán első szériagyártású nyolchengeres motorján (1964) át a világ első, CD-alapú navigációs berendezéséig (1989).

Forrás: Toyota

A legújabb Crown újdonsága

a vezető viselkedését felügyelő aktív rendszer.

Amennyiben a sofőr rosszullét következtében képtelen folytatni a vezetést, a jármű észleli az egészségügyi vészhelyzetet, és fokozatosan lelassít.

Mindeközben végig a sávjában tartja az autót, így nem fordulhat elő, hogy az átmenetileg önállóan haladó gépkocsi balesetet okoz. A Crown másik fontos újdonsága

a kanyarban lassítani képes adaptív tempomat.

A technológia mesterséges intelligencia alkalmazásával

képes megbecsülni a következő kanyar ívét, és ha szükségesnek látja, optimális értékre csökkenti az autó sebességét.

A gyalogosokat és kerékpárosokat is felismerő PCS rendszer képes felismerni a szemből érkező, a Crown útjába bekanyarodni készülő járműveket, illetve az úttesten átkelő gyalogosokat.

(Forrás: Smarter Media)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!